Punct de încărcare autoDeţinătorii de automobile electrice care sunt membri ai Source London sau Source East, au posibilitatea să călătorească între capitală şi estul Angliei cu siguranţa că vor putea să-şi încarce vehiculele pe ambele variante de călătorie.

 

 

 

 

 

O înţelegere între reţelele de încărcare a vehiculelor electrice, Source London şi Source East, le permite membrilor din ambele sisteme să folosească punctele de încărcare ale celor două reţele în mod gratuit şi să aibă acces la aproximativ 940 de puncte de încărcare în toată Londra şi estul Angliei.

Londra este pe primul loc la numărul de puncte de încărcare

Source London, un consorţiu de 50 de parteneri publici şi privaţi deţine 810 puncte de încărcare în toată capitala şi plănuieşte să crească numărul lor până la 1.300 în 2013. Source East acoperă regiunea din estul Angliei şi include ţinuturile Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire, Hertfordshire şi Essex, Peterborough, Bedford, Central Bedfordshire, Luton, Thurrock şi Southend. Cu 132 de puncte de încărcare în prezent, Source East aspiră la 800 de puncte publice de încărcare – un punct la 25 de mile de orice întreprindere sau locuinţă din ţinuturile de est.

 

 

Nick Fairholme, Director responsabil pentru regiunea Londra al Source London spune: „Suntem încântaţi să putem oferi acest serviciu clienţilor noştri. Londra este lider în oferirea punctelor de încărcare pentru deţinătorii de vehicule electrice. Creşterea pe piaţa de vehicule electrice este încurajatoare şi prin construirea infrastructurii care să susţină aceste vehicule, ne aşteptăm ca ele să devină mai accesibile. Reţeaua de puncte de încărcare a Londrei garantează membrilor noştri că nu sunt niciodată departe de un punct. Acest acord între Source London şi Source East va însemna că oamenii vor putea călători liniştiţi în afara Londrei cu siguranţa că nu vor fi niciodată departe de un punct de încărcare.”

 


Electric Mercedes Benz SLS AMG



Sprijinirea circulaţiei durabile


Keith Bevis, Managing Director la EValue8, compania care se ocupă de programul Source East, a comentat: „Eforturile pentru a face punctele de încărcare a vehiculelor mai accesibile pentru toţi membri noştri este ceva de care suntem foarte pasionaţi, în special cu experienţa pe care estul Angliei o are pentru dezvoltarea soluţiilor de transport nepoluante. Infrastructura de circulaţie ne va permite să continuăm să ajutăm şoferii să călătorească fără grija punctelor de încărcare.”

Reţeaua de puncte de încărcare a vehiculelor electrice ce aparţine Londrei este deja cea mai mare din Marea Britanie, iar până în 2013 va fi una din cele mai mari reţele urbane din lume. Londra are şi cel mai mare parc auto de vehicule electrice din Marea Britanie – aproape 16 procente – şi oamenii cred că situaţia se va menţine pe măsură ce piaţa se dezvoltă. Estul Angliei, spre deosebire, este o regiune relativ rurală, însă cu nivele ridicate de deţinere şi folosire a automobilelor. Source East este optimistă de colaborarea cu Source London şi că aceasta va sprijini şi încuraja achiziţionarea vehiculelor electrice în regiune.

Nick Webb, Director al The Marston Vale Trust, un proiect de dezvoltare durabilă din estul Angliei, susţine noua înţelegere: „Dezvoltarea circulaţiei dintre regiunea estică şi reţeaua de puncte de încărcare din Londra este o evoluţie fantastică. Sperăm că maşinile electrice vor fi văzute mai des pe drumurile noastre şi că punctele de încărcare în locuri precum aici la Centrul Forest of Marston Vale vor deveni o privelişte familiară.”

Capitala vehiculelor electrice din Europa


În mai puţin de 18 luni, consorţiul Source London s-a extins de la 21 de parteneri publici şi privaţi, la 80 şi 810 puncte de încărcare situate de-a lungul a 200 de locuri prin toată capitala, în supermarketuri, centre comerciale. Parcări publice şi private, parcul olimpic, în spitale şi pe străzi.

Încurajarea răspândirii vehiculelor electrice este parte a angajamentului primarului de a face din Londra capitala automobilelor electrice a Europei, oferind londonezilor un aer mai curat şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon.


 

Traducere după electric-vehicles-roam-london-eastern de Răzvan Gavrilă, cu acordul editorului

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.