Tableta iphonePractice, elegante, uşoare, de mici dimensiuni, tabletele îşi găsesc din ce în ce mai multe aplicaţii în domeniul medical. De la facilitarea accesului personalului medical la o bază de date cu informaţii ale pacienţilor la monitorizarea stării de sănătate a acestora.

 

 

 

 

De la ajutorul acordat medicilor pentru optimizarea procedurilor medicale la îmbunătăţirea metodelor de diagnosticare.

Deoarece numărul aplicaţiilor medicale ce pot fi instalate pe iPad-uri este în creştere (lucru valabil de altfel pentru orice altă categorie de aplicaţii pentru dispozitive mobile), experţii în domeniu au hotărât că este timpul să stabilească un top al aplicaţiilor medicale, valabil pentru anul 2011. Topul a fost realizat de către echipa Apple şi se referă la aplicaţiile disponibile pentru iPad şi iPhone.

 


1. Airstrip Cardiology

Pe primul loc se afla Airstrip Cardiology, dezvoltată de AirStrip Technologies, aplicaţie ce permite medicilor să vizualizeze EKG-urile pacienţilor; aplicaţia oferă posibilitatea construirii unui istoric al EKG-urilor şi consultarea acestuia ori de câte ori este nevoie. Un demo gratuit este disponibil pe AppStore. Importantă şi popularitatea acestei aplicaţii sunt foarte bine evidenţiate de către Dr. Shaival Kapadia, medic cardiolog în cadrul St. Francis Medical Center: "asistenta medicală înregistrează EKG-ul, apoi acesta se trimite în timp real pe telefonul medicului; în funcţie de rezultate, acesta poate decide dacă respectivul caz este sau nu o urgenţă şi dacă trebuie sau nu să vină degrabă la spital".

2. Skeletal System Pro III

Skeletal System Pro III se afla pe locul doi. Aceasta le permite medicilor să explice mult mai bine pacienţilor detalii legate de diverse afecţiuni ale oaselor, lovituri, răni, deoarece aplicaţia facilitează accesul la imagini detaliate ale sistemului osos. Poate fi folosită şi în scop didactic.

3. EyeDecide MD

Urmează EyeDecide MD (Orca Health), disponibilă gratuit – cuprinde descrieri şi ilustraţii ale fiecărei afecţiuni oculare; este folosită mai ales în scop didactic.

4. Mobile MIM

Mobile MIM (MIM Software Inc.), a 4-a pe listă, este de asemenea disponibilă gratuit şi este folosită pentru vizualizarea, analizarea în vederea stabilirii diagnosticului sau că o bază de date pentru stocarea tomografiilor, radiografiilor, ecografiilor cu ultrasunete, analizelor RMN etc. Mobile MIM permite interpretarea mai uşoară a acestor analize şi în acest fel stabilirea unui diagnostic şi a unor scheme de tratament optime.

5. VueMe

Pe ultimul loc în top 5, însă la fel de importantă ca şi cele de dinainte, se afla o altă aplicaţie gratuită denumită VueMe (MIM Software), folosită pentru vizualizarea analizelor imagistice medicale de către pacienţi.

Medscape Mobile

O altă aplicaţie impresionantă, votată numărul unu în topul preferinţelor specialiştilor în 2010, este Medscape Mobile, de asemenea disponibilă gratuit pentru: iPad, iPhone, iPod Touch, dispozitivele Android şi Blackberry. Este cea mai utilizată aplicaţie de către medici, ceea ce se explică prin faptul că le pune acestora la dispoziţie informaţii despre mai mult de 7.000 de medicamente, peste 3.500 de afecţiuni, peste 2.500 de analize imagistice, clipuri cu proceduri medicale, un soft ce permite predicţia interacţiunilor medicamentoase, numeroase aplicaţii folosite în scop didactic etc.

 

Articol preluat de pe NoutatiMedicale.com.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.