Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii din Marea Britanie a publicat recent un studiu, "Efectele asupra sănătăţii ale câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă". Este cel mai mare studiu realizat până acum pe subiectul impactului telefonului mobil asupra sănătăţii omului.


Nu există nicio dovadă clară privind existenţa unor efecte nocive asupra sănătăţii, generate de radiaţiile emise de telefonul mobil.


Studiul este bazat pe cercetarea a sute de cercetări ştiinţifice revizuite (peer reviewed). Deşi Agenţia nu a identificat niciun risc asociat cu folosirea telefonului mobil, aceasta aminteşte că studiile existente se referă la perioade de maximum 15 ani, pentru perioade mai mari neexistând rezultate concludente, dată fiind noutatea relativă a folosirii pe scară largă a telefonului mobil.

Profesorul Anthony Swerdlow, preşedinte al Asociaţiei şi epidemiolog la Institutul de Cercetare a Cancerului crede că "Încă există limitări ale rezultatelor cercetărilor efectuate până acum, care nu permit o concluzie definitivă, dar dovezile existe la acest moment nu au arătat niciun efect advers asupra sănătăţii omului, cauzat de câmpurile de radiofrecvenţă de intensități acceptate la nivel internaţional".

În ceea ce priveşte folosirea telefoanelor mobile de către copii, Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii îşi păstrează atitudinea rezervată, susţinând în continuare evitarea folosirii excesive a mobilului, dar reasigură că nu sunt cunoscute efecte adverse, fapt întărit de cei încă 10 ani de cercetări efectuate la ultimul studiu al Agenţiei, din 2003.

Puteţi citi studiul (eng) aici: PHealthEffectsfromRadiofrequencyElectromagneticFields(2012).
Vechiul studiu (2003, eng) poate fi accesat aici: HealthEffectsfromRadiofrequencyElectromagneticFields(2003)

Sursa: TheGuardian

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    army · 2 months ago
    Am lucrat in radiolocatie mil.Ce stiu sa va spun este ca undele electromagnetice patrund in corp si incalzesc sangele si organele. Cu cat frecventele sunt mai mari cu atat sunt mai periculoase. Cum il afecteaza pe fiecare in functie de organismul lui asta este alta treaba. Oricum rusii foloseau halate cu insertie de plumb si cu o coada care atingea pamantul pt. scurgerea la pamant. Cainii o luau razna cate o data, iar iepurii nu isi mai ingrijeau puii ( am incercat de 4-5 ori si s-a intamplat la fel).Este drept ca la puteri de sute de kW sau MW. Oricum afecteaza sistemul nervos cel mai mult. La 1 km distanta daca cresteam puterea peste 300 de kw, adormea santinela in post ziua in amiaza mare. Spor la cercetari, aveti grija de voi si nu dormiti cu telefonul langa cap.