Steven Weinberg, fizician american (3.05.1933-23.07.2021), a obținut Premiul Nobel pentru fizică în 1979 și a adus importante contribuții în fizica particulelor.

Steven Weinberg a murit pe 23 iulie a.c. la vârsta de 88 de ani. A obținut Premiul Nobel pentru fizică în anul 1979 pentru rolul avut în dezvoltarea teoriei ce unifică electromagnetismul și forța nucleară slabă.

A avut un rol esențial în consolidarea teoriei modelului standard al fizicii particulelor elementare (cam tot ce știm despre materie azi).

A fost implicat în popularizarea științei, scriind mai multe cărți de succes, unele traduse și în limba română.

După ce a fost implicat în dezvoltarea teoriei stringurilor și a sperat într-o teorie ultimă a fizicii, care să descrie complet realitatea, în 2015 era mai sceptic, scriind în cartea sa „To explain the World”: „Omul s-ar putea să nu fie suficient de deștept pentru a înțelege legile fundamentale ale fizicii”.

Dacă sunteți curioși de gândirea și puterea explicativă a lui Weinberg, vă invităm să citiți un articol al acestuia, în trei părți, publicat pe Scientia cu ceva timp în urma: Greșelile lui Einstein.


Întrebări deschise la granițele fizicii
(subtitrare în lb. engleză)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro