Omul modern nu este diferit de cel din trecut: și azi, și ieri - omul și-a dorit să se odihnească. Diferența constă în aceea că dacă omul din vechime trebuia să se pună în mișcare pentru a găsi hrană ori pentru a-și rezolva problemele din jurul casei, omul modern, în special cel din zona urbană, nu are nicio motivație clară pentru a face mișcare; el trebuie să inventeze un obicei (cum ar fi mersul la sală), dar care nu este o necesitate (ca găsitul hranei), fiind, așadar, mai greu de urmat. (link ‹eng›)


Cu legile franceze nu te joci! Corpul faraonului Ramses al II-lea a fost descoperit în 1881. În 1975 un doctor francez studiind rămășițele a descoperit că acestea erau afectate de fungi și aveau nevoie de un tratament special, disponibil în Franța, dar nu în Egipt. Egiptenii au pregătit trimiterea faraonului în Franța, dar a fost musai să-i facă și pașaport, pentru legea franceză spunea că orice om, viu sau mort, care intra în Franța are nevoie de pașaport... Așa că un pașaport cu fața „la zi” a faraonului a fost asigurat de autorități. (link ‹eng›)


Orcile lansează atacuri orchestrate împotriva vaselor de agrement (link ‹eng›)


O compania românească, CryptoDATA, promite că va lansa la începutul lui octombrie un telefon inteligent ieftin (va costa mai puțin decât salariul minim) destinat jocurilor și fotografiei; va avea o baterie de 4.600 mAh, o cameră de 48 MP și va folosi inteligența artificială. De asemenea, compania promite că va lansa și un vehicul electric, care va incorpora tehnologiile dezvoltate de companie. (link ‹ro›)


VPN-urile gratuite sunt atractive, dar nu sunt sigure. Prin VPN asiguri o conexiune criptată între propriul dispozitiv și serverul companiei, primind un IP nou, de multe ori din altă țară. Dar de multe ori cei care furnizează VPN gratuit spionează clienții (adică nu mai știe traficul furnizorul tău de servicii de Internet, ci furnizorul de VPN). (link ‹eng›)


Proiecte ca cel al lui Elon Musk, de a „citi” gânduri și a accesa amintiri, sunt extrem de dificil de pus în practică, în contextul actual, când știm atât de puțin despre creier. (link ‹eng›)


Chinezii impun medicina tradițională chinezească pentru tratarea COVID-19. Nu, nu funcționează, cam ca tot ce înseamnă medicină chinezească. (link ‹eng›)


Conștiința pare a fi discretă, nu continuă, alocând perioade scurte de conștiență și perioade în care, inconștient, calculează, evaluează etc. (link ‹eng›)

 

VIDEO:


Cum se răspândește dezinformarea. Studiu de caz: harta limbii (cum de la un studiu decent s-a ajuns la o teorie greșită, care nu mai dispare...)






De ce măștile sunt mai eficiente în protecția împotriva transmiterii virusurilor decât crezi






Este nevoie ca o teorie de succes din fizică să fie în mod obligatoriu și elegantă, „frumoasă”?






Cel mai probabil vei muri iarna. Iată de ce

 

 

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.