Recent am scris un articol despre cum creierul structurează informațiile despre obiecte, astfel că două pătrate identifice par că ar avea nuanțe evident diferite. Priviți cele două mese din imaginea de mai sus.

Care masă este mai lungă? Indiferent cum ați privi și indiferent de cât de mult ați privi imaginea, masa din partea stângă vă va părea, în mod evident, mai lungă. Uimitor este că nu este! În fapt are exact aceeași lungime ca cea din dreapta!

Nu credeți? Luați o linie ori un alt obiect și măsurați.

Dar și acum, că știți că sunt egale, privind cele două mese - nu aveți ce să faceți: masa din stânga va părea mai lungă! Sistemul vizual încearcă să pună obiectele în perspectivă și să „ghicească” dimensiunile celor două mese, dar în acest caz dă greș...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Comentariul tău, publicat ca „vizitator”, va fi evaluat în scurt timp de către un moderator în vederea publicării. Utilizatorilor care au cont pe site ori care folosesc conturile de FB, Twitter ori Google li se publică în mod automat comentariile.
    EUGEN · 22:46 02.01.2021
    Intrebare capcana ! NU E CORECT ASA ! Puteai numerota lungimile meselor cu L1 si L2 si apoi sa intrebi : CARE LINIE E MA LUNGA L1 sau L2 . Ca asa cum ai pus intrbarea 100% ca masa din stanga e mai lunga !!! Nu ne mai prostii !!
Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro