WarningAm auzit de atâtea ori că cea mai bună cale pentru a învăţa o limbă străină este să fii integrat într-un mediu în care acea limbă se vorbeşte. Însă, atunci când faci acest lucru, ai nevoie de o bază de la care să pleci şi pe care să construieşti: 1000 de cuvinte uzuale.

 

 

 

În „The Guardian” scriitorul Joshua Foer ne spune cum a reuşit el să înveţe o limbă străină în 22 de ore şi cum cele mai uzuale 1000 de cuvinte au fost numărul magic pentru restul experienţei sale.

Foer a folosit o aplicaţie numită Memrise pentru a învăţa vocabularul, însă partea interesantă vine de la ceea ce a învăţat el atunci când a început să vorbească în acea limbă cu vorbitorii nativi:

„Metoda funcţionează fără a spune că memorând cele mai uzuale 1000 de cuvinte în lingala (limbă vorbită într-o regiune din Congo - Bantu - n.r.), franceză sau chineză va ajuta pe cineva să vorbească fluent. Aceasta ar fi o ţintă ireală. Dar s-a dovedit a fi vocabularul necesar pentru a te motiva atunci când ai început studiul unei limbi străine. Şi, mai important de atât, vocabularul de bază îţi oferă temelia la care poţi adăuga alte cuvinte ascultându-le... Cu cât am umplut memoria cu din ce în ce mai multe cuvinte, aceste conexiuni au început să prindă sens şi am început să observ aceleaşi formule gramaticale şi la alte limbi - chiar am reuşit să le introduc în conversaţii. Acest tip de recunoaştere a formei se produce organic, de-a lungul timpului, atunci când un copil învaţă o limbă străină, însă, oferindu-mi toate informaţiile pentru a lucra cu toate deodată, mi-a făcut strădania mult mai uşoară şi mai rapidă.”

Să înveţi o limbă străină nu este o sarcină uşoară, dar aşa cum indică Foer, nu este nici pe departe atât de greu cum credem cu toţii că este. Bineînţeles, 1000 de cuvinte este doar o estimare, dar este în acelaşi timp un ţel rezonabil pentru a te motiva să înveţi mai departe. Citiţi articolul din „The Guardian” pentru întreaga poveste despre cum a reuşit el să înveţe o limbă străină în timpul cel mai scurt posibil. Dacă 22 de ore pare un timp prea scurt, noi am obţinut metoda prin care să înveţi o limbă străină în doar 90 de zile.



Traducere şi adaptare după memorize-the-1000-most-common-words-in-a-language de Mirela Stancu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.