Câştigători concursÎn perioada 03.09-16.12.2012 s-a desfăşurat al cincilea concurs de articole de ştiinţă, cu premii, denumit "Scientia 5". Au participat 39 de concurenţi şi au fost scrise circa 600 de articole. Mulţumim tuturor participanţilor. Iată cine sunt câştigătorii concursului!

Academia ScientiaIniţiem astăzi un nou proiect, intitulat "Academia Scientia". Scopul acestuia este de a prezenta sub formă de videoclipuri, într-o manieră atrăgătoare programa şcolară şi informaţii din ştiinţă şi tehnologie. Vă invităm să participaţi la noul proiect!

Concurs ştiinţăÎn perioada 03.09 - 16.12.2012 se va desfăşura al cincilea concurs de articole de ştiinţă. Acordăm cele mai mari premii de până acum. În perioada concursului încercăm identificarea unor colaboratori permanenţi pentru a scrie pe site-ul nostru.

Câştigători concursÎn perioada 06.02-25.05.2012 s-a desfăşurat al patrulea concurs cu premii, denumit "Medicina Azi". Au participat 21 de concurenţi şi au fost scrise circa 500 de articole. Din nou, am avut un finiş la fotografie... Iată câştigătorii concursului!

Concurs ScientiaÎn perioada 06.02 - 25.05.2012 se va desfăşura al patrulea concurs Scientia. Acordăm cele mai importante premii de până acum. Concursul, intitulat "Medicina azi", are ca prim obiectiv scrierea unor articole valoroase despre medicină, corpul uman, alimentaţie etc.

Câştigători concursÎn perioada 15.08-17.12.2011 s-a desfăşurat al treilea concurs cu premii, denumit "Scientia IT". S-au scris circa 590 de articole şi s-a tradus cartea "Conceptual Physics" de Benjamin Crowell. Am avut un finiş la fotografie... Iată câştigătorii!

Concurs ScientiaÎn perioada 15 august - 17 decembrie 2011 se va desfăşura al treilea concurs Scientia. Ca şi la concursurile anterioare, acordăm premii pentru cei mai activi şi mai valoroşi participanţi. Concursul are ca temă domeniul IT, dar nu se mărgineşte la acesta.

În perioada 14 februarie - 19 iunie 2011 s-a desfăşurat al doilea concurs organizat de Scientia, care a constat în traducerea în limba română a enciclopediei realizate de CIA: The World Factbook.

Iată câştigătorii şi premiile, acordate pe baza numărului de articole traduse...

Premiul 1:
VLAD MIHAI - 21 de articole: 500 RON
Premiul 2:
PETRE VICENŢIU - 19 articole: 200 RON şi, bonus, pentru calitatea traducerilor sale, enciclopedia
Smithsonian Intimate Guide to the Cosmos;
Premiul 3:
SAVA LAURA ALEXANDRA - 14 articole: 100 RON;
Premiul 4:
ALEXANDRA BUDĂU - 12 articole: o carte în lb.română la alegere (vezi mai jos lista) şi setul de dicţionare "Webster's New Desk Reference Set";
Premiul 5:
VLAD IRIMIA - 5 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista) şi enciclopedia "100 Essential Scientists";
Premiul 6:
ALEXANDRU OLTEANU - 4 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista) şi enciclopedia "100 Essential Scientists";
Premiul 7:
MĂDĂLIN FILIP - 3 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista) şi enciclopedia "100 Essential Scientists";
Premiile 8-11:
OANA BENŢA - 2 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista);
ANCA NEGULESCU - 2 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista);
ANGELA GHINEA - 2 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista);
TIBERIU POPESCU - 2 articole: o carte în lb. română la alegere (vezi mai jos lista).

Puteţi alege una dintre următoarele 3 cărţi:
1. Curiozităţi genetice, de Lisa Seachrist Chiu;
2. Descoperirea particulelor subatomice, de Steven Weinberg;
3. Creierul nostru muzical. Ştiinţa unei eterne obsesii, de Daniel J. Levitin.

Mulţumim câştigătorilor, cât şi celorlalţi participanţi la concurs pentru efortul depus. Munca acestora s-a materializat într-un produs cultural valoros în spaţiul virtual românesc.

În perioada următoare vom publica şi restul de articole traduse şi trimise pentru concurs. În cursul zilei de 26 iunie o să-i contactăm pe câştigători prin email pentru a stabili modalitatea intrării în posesie a premiului.

În cel mult 2 săptămâni vom lansa un nou concurs. Aşa că, nu uitaţi să mai treceţi din când în când pe site-ul nostru!

P.S. Pentru orice inadvertenţă privind numărul de articole traduse şi trimise către publicare, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa noastră de email: admin[at]scientia.ro.

Notă: Cărţile în limba engleză sunt oferite de echipa ŞtiinţaAzi, motiv pentru care-i mulţumim fondatorului acestui proiect (care a fuzionat cu Scientia), Adrian Buzatu.

 

 

CONCURSUL

- CIA The World Factbook în lb.română -


TRADU CÂT MAI MULTE ARTICOLE
ŞI CÂŞTIGĂ UNUL DINTRE PREMIILE PUSE ÎN JOC!

 

»» În perioada 14 februarie - 19 iunie 2011 se desfăşoară noul concurs Scientia. Oferim premii în bani şi tricouri cu logo-ul Scientia pentru aceia dintre dumneavoastră care furnizează cele mai bune şi mai numeroase traduceri din CIA - The World Factbook!

 

ÎN CE CONSTAU PREMIILE?

»» Premiul 1 - 500 RON
»»
Premiul 2
- 200 RON
»»
Premiul 3
- 100 RON
»»
Premiul 4
- cărţi de ştiinţă
»» Premiul 5 -
cărţi de ştiinţă
»» Premiul 6 - cărţi de ştiinţă
»» Premiul 7 - cărţi de ştiinţă
»» Premiul 8 - cărţi de ştiinţă
»» Premiul 9 - cărţi de ştiinţă
»» Premiul 10-cărţi de ştiinţă

Numele, prenumele, detalii biografice minimale şi fotografia câştigătorilor, în măsura în care aceştia sunt de acord (eventual site-ul ori blogul deţinut) vor fi incluse în pagina dedicată câştigătorilor concursului.

Cum iniţial am anunţat oferirea unui tricou, cei care doresc tricouri ne pot spune acest lucru, atunci când o să-i contactăm după anunţarea premiilor.

 

PENTRU CE SE ACORDĂ PREMIILE?

Concursul constă în traducerea de articole despre ţările lumii de pe site-ul CIA - The World Factbook şi transmiterea acestora spre verificare şi publicare administratorilor Scientia.

De exemplu, alegeţi Albania, traduceţi integral textul furnizat de The World Factbook şi-l trimiteţi pe adresa noastră de email, urmând regulile de scriere enunţate mai jos.

Câştigătorii se vor alege pe baza numărului de articole şi a calităţii acestora. Nu orice material tradus va fi publicat pe site, ci doar cele care au calitatea necesară publicării.

Pentru menţinerea unui standard privind structura şi termenii folosiţi, vă rugăm să folosiţi acest articol-model pentru fiecare articol. Abaterea de la termenii folosiţi pentru subtitlurile articolelor poate duce la nepublicarea articolului.


REGULILE DE PUBLICARE A MATERIALELOR DUMNEAVOASTRĂ

Pentru ca articolele dumneavoastră să fie luate în calcul pentru publicare, trebuie să îndeplinească următoarele reguli:

» Să fie scrise într-o limbă română corectă.
» Să folosească terminologia corectă (nume de ţări, oraşe etc.).
» Să folosească articolul-model furnizat de noi.
» Să fie scrise cu diacritice.
» Să reprezinte traducerea integrală şi cât mai fidelă cu putinţă a textului în limba engleză.
» Să fie scrise în Microsoft Word (ori editoare similare), cu Times New Roman, 12, iar fişierele să fie salvate cu extensia .doc.

În momentul în care vă decideţi să traduceţi un articol, vă rugăm să anunţaţi intenţia prin trimiterea unui e-mail către administratorii Scientia, astfel încât să nu vă apucaţi să traduceţi un articol deja finalizat de altcineva ori aflat în lucru la un alt participant la concurs.


Vezi lista ţărilor deja traduse ori în curs de traducere!


Notă:
Articolele trimise de participanţii la concurs nu vor putea fi publicate pe un alt blog/site, iar autorii acestora nu vor putea cere vreodată eliminarea articolelor de pe site-ul Scientia.ro. Autorii articolelor vor fi menţionaţi la în câmpul special alocat pentru autori al fiecărui articol.

Articolele ni le puteţi trimite la adresa de email Email Scientia.

 

Vezi ce articole s-au publicat deja din enciclopedie!

 

»» CÂND SE ANUNŢĂ CÂŞTIGĂTORII?

Câştigătorii concursului "CIA - The World Factbook în limba română" vor fi anunţaţi pe data de 26.06.2011.
Câştigătorii vor fi afişaţi pe site, împreună cu un link către articolele scrise de aceştia.  De asemenea, câştigătorii vor fi notificaţi prin email ori/şi sms, în cazul în care ne vor furniza aceste date.
Modalitatea de livrare a premiilor va fi discutată cu fiecare câştigător, în funcţie de localitatea de domiciliu şi dorinţa acestora.

NOTĂ: CIA - The World Factbook este în domeniul public. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventuale daune generate de folosirea datelor din versiunea în limba română. Ne rezervăm drepturile asupra traducerii.

 

 

CONCURSUL SCIENTIA S-A ÎNCHEIAT!

IATĂ CÂŞTIGĂTORII!

 

În perioada 20 aprilie - 10 iulie 2010 s-a desfăşurat primul concurs organizat de Scientia. Din articolele primite spre publicare, am selectat şi publicat 20 dintre acestea, unele suficient de lungi pentru a fi publicate în 2 părţi.

Stabilirea unei ierarhii a fost o sarcină dificilă, date fiind atât valoarea apropiată a articolelor, cât şi propriile păreri. Dar a trebuit să ţinem cont şi de opinia cititorilor noştri, care au ajutat, fără să ştie, la stabilirea clasamentului prin numărul de accesări ale articolelor.

 

În principiu, în stabilirea câştigătorilor am ţinut cont de următoarele reguli:

- numărul de vizitatori per articol, ca medie pe zi;
- valoarea intrinsecă a articolului (noutatea informaţiilor, valoarea acestora, originalitatea, stilul) etc, conform
propriilor noastre opinii.

 

Aşadar...

Premiul 1 - 150 de euro - IULIA FĂTU   (Cum funcţionează un sistem de operare?)
Premiul 2 - enciclopedia Britannica - MĂDĂLIN FILIP   (
Marea teoremă a lui Fermat)
Premiul 3 - 50 de euro - IONUŢ MICU  (
seria Sistemele complexe)
Premiul 4 - cartea Universul Magic - FELIX TUDORAŞ (
Noul terminal de la Apple - iPhone 4)

Cu toate acestea, am decis să premiem pe toţi cei care au participat la concurs, aşa că vom premia cu câte un tricou imprimat cu Scientia (vezi imaginea de mai jos) pe următorii:

MIHAELA BORODI
TRAIAN VASILACHE
CLAUDIA MARIA RUSU
ROXANA CORINA ILIE
(mulţumim pentru aportul valoros la secţiunea Q/A)
IANCU ROBERT

Tricou Scientia faţă Tricou Scientie spate

 

Câştigătorii vor fi contactaţi prin intermediul emailului în perioada imediat următoare pentru a stabili detaliile intrării în posesia premiilor.

Mulţumim tuturor celor care au contribuit cu materiale la promovarea ştiinţei. Îi aşteptăm şi în continuare să scrie pe Scientia.ro. De asemenea, revenim cu invitaţia pentru toţi cei care cred că au ceva de spus şi sunt pasionaţi de ştiinţă să ni se alăture.


 

CONCURSUL SCIENTIA !


SCRIE UN ARTICOL ŞI CÂŞTIGĂ
UNUL DINTRE PREMIILE PUSE ÎN JOC!

 

»» În perioada 20 aprilie - 10 iulie 2010 se desfăşoară concursul Scientia. Oferim premii în bani şi enciclopedia Britannica pentru cele mai bune materiale trimise spre publicare de cititorii noştri!

 

ÎN CE CONSTAU PREMIILE?

»» Premiul 1 - 150 de euro

»» Premiul 2 - enciclopedia Britannica (16 volume şi acces gratuit la Enciclopedia Britannica online până la sfârşitul anului 2010) oferită pentru acest concurs de Jurnalul Naţional

»» Premiul 3 - 50 de euro

»» Premiul 4 - cartea Universul Magic de Nigel Calder oferită de Karte.ro.

 

PENTRU CE SE ACORDĂ PREMIILE?

Pentru a participa la concurs trebuie să:
» scrieţi un articol/ o ştire;
» răspundeţi la întrebările puse de echipa Scientia în secţiunea Întrebări şi Răspunsuri a site-ului.


În fiecare duminică Scientia va publica una sau mai multe întrebări la care se va putea răspunde pe toată perioada concursului.
Pentru a putea participa la concurs prin răspunsuri la Întrebările Scientia din secţiunea Q&A, este necesară înregistrarea pe site, pentru a putea stabili identitatea autorilor răspunsurilor
.


DIN CE DOMENIU PUTEŢI SCRIE?

»» Puteţi să vă alegeţi orice domeniu al ştiinţei pentru a vă selecta subiectele. În partea de jos a site-ului puteţi vedea o serie de teme pe care noi le-am abordat până acum. Vi se potriveşte vreuna? Foarte bine! Nu? Sunt nenumărate altele neatinse încă! Fii tu primul!

»» Iată câteva sugestii de domenii din care vă puteţi alege subiectul articolului câştigător:

::: articole, tutoriale (how to...) şi ştiri din domeniul IT;
::: articole şi ştiri din domeniul telefoanelor mobile;

Mulţi dintre voi oricum citesc despre subiecte din aceste domenii. Scrieţi despre ceea ce citiţi şi veţi putea câştiga unul dintre premii!


REGULILE DE PUBLICARE A MATERIALELOR DUMNEAVOASTRĂ

Pentru ca articolele dumneavoastră ori răspunsurile la întrebările săptămânale Scientia să fie luate în calcul pentru concurs, trebuie să îndeplinească următoarele reguli de bun-simţ:

» Să fie scrise într-o limbă română corectă.
» Să aibă o lungime de minimum 1500 de semne, circa 4-5 paragrafe (nu se aplică răspunsurilor la întrebările Scientia).
» Să fie corecte din punct de vedere ştiinţific (nu promovăm pseudo-ştiinţa).
» Să fie originale (să nu fie traduceri, texte din cărţile de şcoală ori articole luate fără drept de pe alte site-uri).

Notă: Nu toate articolele trimise spre publicare vor intra în concurs.; toate materialele publicate vor participa la concurs.
Decizia publicării şi, deci, a intrării în concurs aparţine echipei Scientia şi se bazează exclusiv pe respectarea regulilor stabilite mai sus.
Articolele trimise de participanţii la concurs nu vor putea fi publicate pe un alt site până la sfârşitul anului 2010, iar autorii acestora nu vor putea cere vreodată eliminarea acestora de pe site-ul Scientia.ro, deşi drepturile de autor rămân ale autorilor.

Articolele ni le puteţi trimite la adresa de email Email Scientia.

»» CÂND SE ANUNŢĂ CÂŞTIGĂTORII?

Cele mai bune articole ale concursului vor fi anunţate pe data de 11 iulie 2010. Câştigătorii vor fi afişaţi pe site, împreună cu un link către articolele acestora.  De asemenea, câştigătorii vor fi notificaţi prin email ori/şi sms, în cazul în care ne vor furniza aceste date. Modalitatea de livrare a premiilor va fi discutată cu fiecare câştigător, în funcţie de localitatea de domiciliu şi dorinţa acestora.

 


 

DACĂ DORIŢI SĂ DEVENIŢI AUTOR SCIENTIA ŞI SĂ PUBLICAŢI PE SITE-UL NOSTRU, VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAŢI LA ADRESA DE EMAIL Email Scientia.

 

Karte.ro


 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro