Impresionează-ţi prietenii şi sperie-ţi duşmanii prefăcându-te că poţi citi gândurile oricui. Nu este aşa de greu pe cât pare. Există câteva trucuri vechi care te pot face să pari telepatic. La naiba cu magicienii şi trucurile lor jalnice cu foc! Să citim gândurile celor de lângă noi!

Suntem mult mai impresionaţi de cineva care ne poate ghici filmul preferat doar uitându-se în ochii noştri. Am vorbit cu mentalistul Gerry McCambridge din Las Vegas, iar el ne-a explicat noţiunile de bază pentru a uimi oamenii cu puterile tale telepatice.

McCambridge, care şi-a petrecut ultimii 7 ani la The Planet Hollywood citind gândurile unei mulţimi de turişti, nu face doar să extragă informaţii din creierul tău – îţi şi spune exact cum a ajuns s-o facă. Aşa că l-am rugat să ne explice metodele sale pas cu pas.

Alege subiectul potrivit

Nu poţi alege orice victimă de pe stradă pentru o bună „extragere a gândurilor”. Ar trebui, mai degrabă, să-ţi selectezi prada cu atenţie. McCambridge dezvoltă:

„Unii oameni vor să fie în centrul atenţiei. Aşa că, dacă rog nişte oameni să urce pe scenă, de multe ori este vorba despre acel gen de oameni. Şi aceştia tind să nu fie cei mai buni asistenţi, deoarece vor să aibă parte de cele 15 minute ale lor de celebritate pe socoteala mea. Aşa că mă uit după oameni care nu vor să vină pe scenă cât ai bate din palme, dar care nu sunt nici atât de timizi încât să rămână în public. Primul lucru pe care îl caut este o persoană care zâmbeşte şi râde la glumele pe care le fac. Aşa ai pe cineva care vrea să interacţioneze. Apoi mai există şi cei ce reacţionează în mod exagerat, iar aceştia sunt persoane pe care nu mi le doresc neapărat imediat. Asta cauţi mai întâi, persoana-tip.”


„Oglindeşte” subiectul (fă-l să se simtă confortabil)

Odată ce v-aţi prins în capcană subiectul, creaţi-i un sentiment de siguranţă imitându-i gesturile.

„Asigură-te că încerci ceva în legătură cu care se simt confortabil. Ai vreo abilitate artistică? Atunci poţi să faci ceva în care să foloseşti desenatul. Îi analizezi în funcţie de ceea ce îi vei ruga să facă. Apoi foloseşti o tehnică de programare neurolingvistică numită oglindire, prin care îi faci să simtă confortabil cu tine, ”oglindind” felul în care ei reacţionează faţă de tine. Oamenii îşi pot da seama de asta şi se simt mai relaxaţi în preajma cuiva în legătură cu care simt că este apropiat de ei. Dacă subiectul este o persoană timidă, iar tu eşti gălăgios şi nesuferit, acesta nu se va simţi confortabil să stea lângă tine. Dacă este puţin timid, iar tu te îndepărtezi, pari şi tu puţin timid şi te prezinţi frumos, toată lumea se simte în largul ei.”

Cunoaşte statisticile

Cunoaşte-ţi domeniul. Pentru a deveni un cititor de gânduri excelent, trebuie să te pui la curent cu ultimele trenduri şi tendinţe ale minţii. McCambridge a petrecut ani de zile documentându-se pentru spectacole, observând diferitele vârste ale oamenilor din public, maşinile lăsate în parcare, tipul de eveniment despre care era vorba. Şi el foloseşte cu înţelepciune toate aceste date statistice.

„Ştiu câţi oameni vor reacţiona la anumite situaţii statistic vorbind. Când îţi ofer posibilitatea să alegi dintre 4 obiecte diferite, ştiu că în 92% din cazuri îl vei alege pe cel de-al treilea. Atunci când rogi pe cineva să se gândească la un număr între 1 şi 10, persoana va gravita statistic în jurul lui 7. Dacă rogi pe cineva să răspundă la o întrebare foarte repede, acest lucru schimbă răspunsul. Dacă te-aş ruga să te gândeşti la o culoare foarte repede 1,2,3 – roşu este statistic prima alegere. Albastru este cea de-a doua. Dacă ceri o culoare rapid, oamenii aleg roşu. Dacă ceri o culoare şi îi laşi cuiva un interval de 3-4 secunde, persoana va alege albastru, deoarece se va răzgândi, crezând că roşu este alegerea evidentă.”

Caută semne. Dar trebuie să fii atent la reacţiile de bază!

„Caută reacţii. De exemplu, (un  lucru pe care l-aş putea încerca) ar fi să instruiesc persoana să răspundă la ceea ce spun folosind cuvântul „nu”. Indiferent ce spun, tu răspunzi cu ”nu”. Apoi îi voi spune să se gândească la un număr între 1 şi 10 şi o întreb dacă numărul este 1. Nu. Numărul 2? Nu. Mergem până la capăt cu „nu” şi îi spun că este vorba despre numărul 6, pentru că s-a uitat la mine diferit atunci când mă minţea. N-a putut menţine contactul vizual (sau ceva asemănător cu asta).”

Foloseşte trupul. Învaţă arta cititului muşchilor

„Fără ca oamenii să realizeze, îi ating într-un mod foarte relaxat, în aşa fel încât ei nu-şi dau seama ce fac eu. Bazându-mă pe întrebările pe care le pun, îmi pot da seama care sunt răspunsurile simţind diferenţa la nivelul muşchilor lor. Corpul tău reflectă ceea ce gândeşte creierul. Şi am învăţat cum să detectez aceste ecouri. Un exemplu este acela în care îi spun persoanei să se gândească la o literă a alfabetului, iar apoi publicul intonează cântecul alfabetului. La final, pot spune ce literă alesese, pentru că în momentul în care publicul a spus litera, creierul s-a gândit „asta e!”. Asta schimbă răspunsul fiziologic din corp şi eu îmi pot da seama de asta - e altfel decât la celelalte 25 de litere. ”

Nu te teme să recunoşti că ai eşuat

Dacă dai greş, ridică-te şi încearcă din nou. Publicul te va iubi chiar mai mult pentru asta.

„(Dacă trucul nu funcţionează), îl încerc, de obicei, o a doua oară. Dacă este o parte importantă a spectacolului, este posibil să trimit persoana înapoi pe scaun şi să spun „ok, să încercăm altceva”. Nu există o cale sigură, lucrurile mai merg şi în direcţia greşită, dar spectacolul capătă chiar mai multă credibilitate dacă publicul vede că uneori lucrurile eşuează. Ceea ce face un mentalist nu funcţionează întotdeauna şi asta e în regulă.”

Cel mai uşor truc

Vă vom spune numele trucului după ce îl faceţi, pentru că altfel strică dezvăluirea.
•    Alege un număr între 1 şi 10.
•    Înmulţeşte-l cu 9.
•    Dacă este un număr din două cifre, adună-le.
•    Acum scade 5.
•    Asociază rezultatul unei litere a alfabetului, A fiind 1, B - 2 şi aşa mai departe.
•    Gândeşte-te la o ţară care începe cu acea literă.
•    Ia a doua literă a numelui ţării şi gândeşte-te la un animal care începe cu ea.
•    Gândeşte-te la culoarea acelui animal.

Te gândeşti la un elefant gri din Danemarca (Denmark, în textul original al articolului. n.tr.)?

Evident, trucul se numeşte Elefantul Gri din Danemarca. Am încercat trucul cu 3 persoane din birou şi una din trei a ghicit Elefant Gri. Sugestia noastră este să-l faceţi în grupuri mari, astfel ca sorţii să fie în favoarea voastră.



Traducere de Ana Dumitrache după how-to-read-someones-mind

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.