În articolul de faţă veţi avea posibilitatea să aflaţi cum magicianul și cascadorul David Blaine a reuşit să-şi ţină respiraţia sub apă vreme de 17 minute şi 4 secunde, în cadrul unei emisiuni televizate live, bătând astfel recordul mondial în materie.

Pe parcursul videoclipului o să aflaţi o mulţime de detalii privind antrenamentul efectuat de David Blaine pentru a ajunge la performanţa sa uluitoare. De asemenea, o să puteţi auzi ce eşec formidabil a avut cu ocazia uneia dintre încercările publice de a demonstra abilitatea de a-şi ţine respiraţia, precum şi cât de aproape a fost de moarte în numeroase ocazii.

Iată, în esenţă, în ce constă pregătirea pe care acesta a urmat-o şi pe care tu ai putea să o urmezi pentru a putea împinge limitele ţinerii respiraţiei acolo unde niciun om nu a ajuns încă, cu excepţia lui:
:: trebuie să te păstrezi nemişcat. Astfel îţi reduci consumul de energie, evitând consumul de oxigen şi creşterea nivelului de dioxid de carbon din sânge;
:: trebuie să încerci să-ţi controlezi ritmul cardiac. Pentru asta trebuie să fii complet relaxat, să te imaginezi în afara corpului şi să îţi reduci efectiv ritmul bătăilor inimii prin control mental;
:: aplică o "purificare" de un minut înainte de încercarea propriu-zisă de a-ţi ţine respiraţia. „Purificarea" constă în hiperventilare: inspiraţie şi expiraţie puternică, ce va aduce ameţeală şi înţepături ale corpului. Astfel, se elimină dioxidul de carbon din sânge;
:: ia o gură mare de aer, relaxează-te, nu lăsa să iasă niciun pic de aer şi rezistă cât poţi de mult.

Trebuie spus că recordul a fost bătut în condiţii speciale: adică David Blaine a putut respira oxigen pur înainte de probă, ceea ce l-a ajutat în stabilirea recordului.

Pentru a atinge recordul de 17 minute, acesta s-a antrenat timp de câteva luni, după următorul program:
:: în fiecare dimineaţă făcea un antrenament de 52 de minute;
:: cele 52 de minute erau împărţite astfel: 5,5 minute îşi ţinea respiraţia, iar un minut respira, urmând alte 5,5 minute de ţinut respiraţia şi tot aşa.

Videoclipul are subtitrare în limba română, pe care vă invităm să o activaţi, în cazul în care nu se activează automat.

Dacă reuşiţi vreo performanţă neobişnuită în urma urmăririi acestui film, nu uitaţi să ne anunţaţi!

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.