Dacă daţi o căutare pe un program de partajare a fişierelor sau pe Google Videos, de exemplu, o să vă puteţi face o idee foarte bună despre preferinţele publicului român (în mare măsură şi tânăr) în materie de programe documentare.

Iau un titlu care mi se pare definitoriu pentru o categorie mare de oameni: Film interzis şi şocant - Adevărul despre viaţă. Da, românii sunt într-o perpetuă căutare a tot ceea ce este  ieşit din comun, tabu, şocant. Se pare că senzaţionalul căutat la TV s-a extins de mult şi în această arie. Poate credeţi că este un caz izolat ales intenţionat. Nu este aşa. Titlurile următoare dovedesc că poporul nostru  însetat de adevăr, vede conspiraţii la orice pas:



The Illuminati
Illuminating Angels & Demons
Îngerul digital
Teoria conspiraţiei: noua ordine mondială
Teoria conspiraţiei: panica satanică
The microcip conspiracy
Secret societies




Se observă de mai sus că microcipurile şi codurile de bare pot stârni mai mult interes poate şi decât tăierea cu 25% a salariilor. Dar conspiraţiile nu se opresc aici:



Was the tsunami man made?
Ufo - the greatest story ever denied
Secretele controlului mintii
De ce nu au pus americanii piciorul pe lună?







După ce  trecem prin propaganda pentru pseudoştiinţa Designului Inteligent cu Expelled - No intelligence allowed şi Lifes Origins, Evolution And Intelligent Design ajungem la problema sfârşitului lumii, despre care toată lumea ştie că va veni, numai că nu ştie când. E, m-am înşelat, unii ştiu: sfârşitul lumii vine în 2012!


2012 – where history ends
2012 si centura fotonică
The Doomsday Clock – Astronomical Precession and 2012
Nostramamus şi sfârşitul lumii din 2012
Avertisment – Ultimele două minute ale pământului
Antichrist - trăim timpurile de pe urmă
Apocalipsa si sfârşitul lumii
Armageddon – Bible Code
Nostradamus 500 years later
God vs Satan – The final battle



Cum sfârşitul se apropie inevitabil , trebuie să ne pregătim pentru marea trecere: dintr-un iad  în celălalt. Numai că este musai să fim bine informaţi în prealabil. Titlurile următoare sunt menite să-l convertească şi pe cel mai "ateu" ateu:


Viaţa dupa viaţă
Dovezi ale existentei Raiului
Cine este diavolul?
Tărâmul mistic al morţii
Chipuri dincolo de moarte






De ce să ne mai mire rezultatele testului de cunoaştere ştiinţifică în care 42% dintre români au spus că Soarele se învârte în jurul Pământului? Sigur, nu se poate generaliza. La o simplă căutare se găsesc şi documentare prestigioase care au cercetări serioase în spate, dar ponderea celor enumerate mai sus este departe de a fi nesemnificativă.

Şi când ne gândim că tinerii de astăzi sunt, vrem nu vrem, vârstnicii de mâine, realizăm că viitorul nostru arată destul de sumbru...

 

 

Blogul autorului: Gândeşte raţional

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.