Paul A. Offit este un doctor pediatru specializat în boli infecțioase, vaccinuri, imunologie și virologie. Offit este coinventator al vaccinului anti-rotaviral, care protejează împotriva infecțiilor cu rotavirus. Aceste virusuri reprezintă principala cauză a diareei acute în rândul copiilor mici.

Ultima carte publicată de Paul Offit (abia apărută pe piață) se numește „Overkill: When Modern Medicine Goes Too Far” și vorbește de practici medicale dovedite ca fiind greșite, dar susținute (din motive încă neclarificate pe deplin) de o largă majoritate a medicilor din toată lumea.Iată lista aspectelor care țin de practica medicală și care sunt ignorate de medici (și pacienți):

1. Febra nu trebuie tratată.
Febra este un mod de răspuns al organismului împotriva infecțiilor. Reducerea medicamentoasă a febrei practic inactivează, în parte, strădania sistemului imunitar de a elimina agentul patogen, putând prelungi ori agrava boala. Febra naturală nu afectează creierul, arată autorul, așa cum se crede de către unii doctori și pacienți.

2. Luarea antibioticului și după ce simptomele bolii dispar nu are sens.
Asta pentru că există credința adânc înrădăcinată că antibioticul trebuie luat 7-8 zile, indiferent dacă mai ai sau nu ceva (dacă te mai doare în gât, de exemplu).

3. Antibioticele nu tratează conjunctivita.

4. Suplimentele de vitamina D sunt necesare în foarte puține cazuri.

5. Antioxidanții (ca suplimente) nu doar că nu reduc riscul apariției cancerului, ci, în fapt, îl cresc.

6. Administrarea de testosteron pentru deficitul androgenic (de testosteron) este periculoasă și nenecesară.

7. Aspirina nu previne accidentul vascular cerebral sau infarctul, dar poate provoca sângerări.

8. Dacă hrană alergenă este dată copiilor la vârste foarte mici, aceștia vor avea o probabilitate mai mică de a deveni alergici.

9. Medicamentele împotriva refluxului gastro-esofagian la copii ar trebui evitate.

10. Cremele de protecție împotriva razelor solare oferă o falsă protecție, pentru că tendința este de a sta mai mult în Soare decât în condiții normale, ceea ce duce la mai multe cazuri de cancer de piele.

11. Screeningul pentru cancer de prostată face mai mult rău decât bine.

12. Programele de screening împotriva cancerului de tiroidă nu salvează vieți.

13. Programele de screening împotriva cancerului de sân sunt ineficiente. Din 1000 de femei verificate, 7 vor fi salvate, dar 19 vor fi diagnosticate cu cancer care nu le-ar fi ucis (din cele 19, 99% vor suferi o intervenție chirurgicală, 70% terapie cu radiații, 70% terapie cu hormoni, iar 25% chemoterapie - totul fără niciun beneficiu).

14. Stenturile la inimă nu prelungesc viața.
Autorul invocă în sprijinul acestei concluzii șocante o serie de studii din 2006, 2007, 2009 și 2014 - care, toate, indică faptul că „stenturile aplicate împreună cu terapia medicală clasică nu au dus la reducerea mortalității, a infarctului miocardic ori a anginei, comparativ cu aplicarea doar a terapiei medicale”.

15. Chirurgia pentru  artrita genunchiului este nenecesară.

16. Plombele cu mercur nu ar trebuie înlocuite doar pentru a fi înlocuite, pentru că nu provoacă probleme medicale.

17. Vitamina C nu previne / tratează răceala.

18. Metoda standard pentru tratarea luxațiilor: odihnă, gheață, compresie (legarea zonei luxate) și ridicarea piciorului - este mai degrabă vătămătoare, pentru că reduce fluxul sanguin și întârzie vindecarea, așa cum fac și medicamentele antiinflamatoare.

19. Ieșirea dinților la copii nu provoacă febră.


Citiți și:

· Fenomenul "fiascoului medical". 396 de proceduri, dispozitive şi practici medicale - descoperite ca ineficiente
· Practici medicale apuse

via: sciencebasedmedicine

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE