Bărbat suferindŞtiaţi că un penis poate într-adevăr să se rupă? Fracturile peniene sunt (poate nu chiar în mod surprinzător) destul de dureroase şi pot adesea să apară în timpul acrobaţiilor sexuale – în timpul încercării de a penetra pe cineva ”din zbor”, de exemplu.

 

 

 

 

Dar mai există şi alte detalii interesante. De exemplu, conform unei lucrări scrise de urologul şi chirurgul Andrew Kramer şi publicate într-un număr recent din Jurnalul de Medicină Sexuală, fracturile peniene ”par a fi mai întâlnite în cazul sexului în situaţii stresante”. Care ar fi acele situaţii stresante? Conform lui Kramer, jumătate din fracturile peniene pe care le-a văzut între 2007 şi 2011 surveniseră în timpul unor relaţii extraconjugale. Majoritatea celorlalte fracturi, a spus el, au apărut în timpul unor relaţii întreţinute în locuri ieşite din comun, inclusiv în maşini, lifturi şi băi publice.

Dar ceea ce s-a evidenţiat cu adevărat a fost descrierea procesului de fracturare făcută de Kramer. El scrie:
”Evenimentul neobişnuit al fracturii peniene survine atunci când se produce o ruptură la nivelul tunica albuginea din jurul ţesutului erectil turgescent în timpul comportamentului sexual agresiv. Există adesea o  trosnitură audibilă şi o detumescenţă rapidă din cauza hemoragiei subcutanate care urmează”.

Dacă citind asta nu ai devenit tensionat, eşti fie lipsit de inimă, fie lipsit de penis. Poate ambele. ”Tumescent”, pentru cei dintre voi care se întreabă, este în general cuvântul excelent pentru a descrie umflarea survenită ca reacţie la excitarea sexuală şi, în acest caz, vorbim despre membrul unui bărbat. Deci, ”detumescenţă” ar fi, în situaţia aceasta, procesul de dezumflare/ ”veştejire” prin care trece un penis după trosnitura audibilă, dar înainte de sângerarea subcutanată asociată cu fractura peniană.”

Aşa că data viitoare când tu sau o persoană cunoscută ţie ar lua în considerare un raport sexual stresant implicând unul sau mai multe penisuri, citeşte-i acea mică descriere. Ai putea să o salvezi de la auzirea trosniturii oribile a propriului organ genital – asta ca să nu mai vorbim despre experienţa chinuitoare a detumescenţei.

 

 

Traducere după what-happens-when-you-break-a-penis.
Traducerea: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.