Un ţânţar nu poate transmite virusul HIV. Dacă ar fi putut, probabil că rata răspândirii acestui virus ar fi fost mult mai mare, iar ţările bogate ar fi dus o luptă cruntă pentru stârpirea ţânţarilor.

Cum se transmite HIV printr-un ac infectat?

Atunci când o persoană infectată cu HIV este înţepată cu un ac, pe acest ac pot rămâne viruşi. Când acelaşi ac este folosit la un alt pacient, virusul ajunge în sângele acestuia, se cuplează la celulele T ale pacientului şi începe să se multiplice. În acest fel, virusul este transferat, prin intermediul acului injecţiei, de la un individ infectat cu HIV la un om sănătos.

 

HIV
Reprezentare grafică a virusului HIV

 

 


De ce nu poate înţepătura ţânţarului transfera virusul HIV?

Atunci când un purtător de virus HIV este înţepat de un ţânţar, un număr de viruşi sunt preluaţi de insectă. Numai că odată ajuns în ţânţar, virusul HIV nu găseşte celulele T umane pentru a se replica. Sistemul digestiv ucide virusul înainte ca ţânţarul să muşte din nou.

Cum transmite ţânţarul malaria?

 

Parazitul malariei
Parazitul malariei între celule roşii

 

Parazitul care provoacă malaria, spre deosebire de virusul HIV, poate supravieţui şi se poate multiplica în interiorul ţânţarului. Atunci când ţânţarul înţeapă, acesta injectează un pic de salivă. Parazitul este astfel transmis în corpul uman prin intermediul salivei.

 


Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Comentariul tău, publicat ca „vizitator”, va fi evaluat în scurt timp de către un moderator în vederea publicării. Utilizatorilor care au cont pe site ori care folosesc conturile de FB, Twitter ori Google li se publică în mod automat comentariile.
    Vizitator · 14:43 26.02.2021
    Dacă virusul HIV este distrus de sistemul digestiv al țînțarului, de ce nu se cercetează acest aspect pt a utiliza substanța din sistemul digestiv al țînțarului în vindecarea și eradicarea acestei boli?
  • Comentariul tău, publicat ca „vizitator”, va fi evaluat în scurt timp de către un moderator în vederea publicării. Utilizatorilor care au cont pe site ori care folosesc conturile de FB, Twitter ori Google li se publică în mod automat comentariile.
    octavian · 21:03 27.02.2021
    Daca hiv se transmite prin ac, evident ca se transmite si prin tantari. Pe un ac ramane mult mai putin material biologic, pe cand intr-un tantar e o picatura intreaga de sange. Ideea ca in sistemul digestiv tantaresc virusul hiv nu gaseste celule pentru replicare e absurtda, pentru ca nici pe acul seringilor nu gaseste astfel de celule. Tantarii inteapa repetat si sar de la o persoana la alta, si in plus, la fiecare noua intepatura, el incepe prin injectarea unui venin anticoagulant, asa ca sangele dintr-un tantar ar trebui sa fie mult mai contagios decat ce ramane pe un ac de seringa, pe dinafara acestuia!
Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro