Îmi pare că toată lumea ştie acest lucru: trebuie să consumăm 2 litri pe zi. Sănătatea noastră depinde de asta. Şi de multe altele, dar cei 2 litri sunt extrem de importanţi! Cu toate acestea, nu este adevărat. Este adevărat că trebuie să bem apă în cursul zilei, dar cel mai bun indicator al nevoii de apă este chiar propriul nostru corp, care ne semnalează acest lucru prin bine-cunoscuta senzaţie de sete. Necesarul de apă este de dat şi de modul nostru de viaţă; un sportiv va consuma mai multe lichide decât un funcţionar sedentar, pentru că primul elimină mult mai multă apă decât ultimul prin efortul fizic pe care îl efectuează.

 

O mare confuzie se face când o exprimare de genul: "organismul are nevoie de 2 litri de apă pe zi" este interpretată în sensul că aceşti 2 litri de apă trebuie introduşi în organism în mod distinct, neluând în calcul apa din alimente ori celelalte lichide altele decât apa pe care le bem în decursul unei zile.

Mare parte din apa de care organismul are nevoie este introdusă în organism prin hrana zilnică. De asemenea, sucurile, cafeaua ori laptele pe care suntem obişnuiţi sau nu să le bem zilnic asigură necesarul de apă. Stabilirea unei cantităţi fixe de apă este, în principiu, fără logică. Mai mult, băutul unor cantităţi exagerate de apă poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi intoxicaţia cu apă, lipsa sodiului din sânge ori chiar moartea.

 


 

Sursa: British Medical Journal
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.