Mike, puiul fara capAm auzit cu toţii poveşti despre găini cărora li s-a tăiat capul şi au continuat să alerge fără acesta. Dar un pui lipsit de cap nu ar putea alerga normal mai mult de o secundă sau două, nu? Greşit. Există un pui care a reuşit să trăiască, fără cap, nu mai puţin de 18 luni. Iată cum.

 

 

 


El a trăit suficient de mult încât să dobândească un nume, o carieră pe scenă şi imortalitatea virtuală. Acest indestructibil titan este cunoscut şi în ziua de astăzi ca Mike, Puiul Lipsit de Cap.



Strania poveste a trupului lipsit de cap care a supravieţuit pentru un an şi jumătate


Mike era un pui obişnuit, care trăia la o fermă în 1945. Poate că în ziua sacrificării sale era descurajat. Sau poate că era fericit că, din moment ce a fost tăiat pe 10 septembrie, apucase să vadă sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Poate nu bănuia nimic. Cum avea să-şi piardă în scurt timp glasul, nu putem să ştim care erau sentimentele sale în acea zi. Ar fi murit şi el ca toţi ceilalţi pui dacă n-ar fi primit o lovitură de topor cum întâlneşti o dată la un milion de cazuri. Acea lovitură a fost calculată astfel încât să reteze cât mai mult posibil din gât, întrucât stăpânii aşteptau un oaspete căruia îi plăcea în mod special gâtul de pui. Mike a fost tăiat şi lăsat să moară.

 

 

 

Mike, puiul fără cap
Mike

 



În dimineaţa următoare, „călăul” lui Mike a venit în coteţ şi l-a găsit dormind cu ceilalţi pui, cu gâtul ascuns sub aripă. Datorită secţionării „generoase” a gâtului şi a multor altor factori incalculabili, Mike mai avea o parte suficient de mare din trunchiul cerebral încât să continue să trăiască. Deşi nu mai avea cap, el se scărpina şi ciugulea de pe jos, ba chiar încerca şi să-şi cureţe penele. Fie stăpânii lui au ştiut că erau martori la ceva important, fie le-a fost pur şi simplu milă de el. Oricum, aceştia au avut grijă de el şi l-au hrănit cu o pipetă. Vestea despre Puiul Minune s-a răspândit şi oamenii plăteau 25 de cenţi ca să vadă grozăvia.

Mike a crescut mare şi puternic. A atins aproape 4 kilograme, a făcut turul ţării şi constituia o asemenea senzaţie încât a fost asigurat pentru suma de 10.000 de dolari. Este un mare noroc că proprietarii lui au încheiat acea poliţă de asigurare. Neavând cioc, limbă şi nimic altceva care să-i protejeze gâtul, puiul era vulnerabil. Mike era predispus să se înece şi, deşi stăpânii săi îi curăţau de obicei orificiile cu o pipetă, într-o seară nu l-au mai putut găsi. Mike a murit la optsprezece luni după ce a fost tăiat, din cauza complicaţiilor produse de lipsa capului. El rămâne un erou pentru zombi, vampiri şi Maria Antoaneta.

Mai multe puteţi citi pe website-ul dedicat lui Mike, www.miketheheadlesschicken.org

 

 

Articolul reprezintă traducerea articolului The strange story of headless body that survived for a year and a half, publicat de io9.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.