Navigând pe Internet, adeseori am dat peste informaţii despre planeta Nibiru. E posibil ca dumneavoastră să nu fi auzit de ea. Sunt mulţi însă care îi conferă un loc aparte în destinul umanităţii.

Dacă veţi fi curioşi să vedeţi ce spun diverse persoane ce publică pe propriile site-uri, bloguri ori pe forumuri, veţi afla, printre altele, că planeta Nibiru se află pe o orbită al cărei tur complet durează 3600 de ani şi că în curând, mai precis în decembrie 2012, aceasta va lovi Pământul. Printre dovezile că această planetă ar exista este aceea că acest corp ceresc a fost descoperit de locuitorii din vechea Mesopotamie şi că până şi maiaşii au menţionat-o în calendarul lor.

Mai puteţi afla că deşi astronomii de vârf au descoperit planeta Nibiru şi îi pot urmări evoluţia, ţin aceste informaţii departe de ochii şi urechile cetăţenilor obişnuiţi, într-o mare conspiraţie planetară. Unii mai optimişti ne anunţă că acest secret nu va mai putea fi ţinut multă vreme, întrucât planeta Nibiru va putea fi văzută cu ochiul liber chiar începând cu acest an, 2009.

 


CARE ESTE DIFERENŢA DINTRE NIBIRU ŞI PLANETA ERIS?

Am pus acest subtitlu pentru că sunt mulţi cei care în 2005, când pe site-ul NASA a apărut ştirea că o nouă planetă, denumită UB313, ulterior redenumită Eris, a fost descoperită, au clamat că în sfârşit Nibiru a fost descoperită. Numai că Eris (descoperită în fapt în 2003) nu este singura planetă pitică, ci mai sunt şi Ceres (văzută pentru prima dată în 1801), Haumea (descoperită în 2004), Makemake (descoperită în 2005) şi Pluto (1929). Nici măcar faptul că a fost descoperită aşa de târziu nu este un lucru nemaipomenit, pentru că progresele pe care le-au făcut astronomii, deşi extraordinare, nu aveau cum sfida tehnologia aflată la dispoziţie. Pe de altă parte, traiectoria planetei Eris, cunoscută acum, nu are nimic în comun cu elucubraţiile conform cărora o ciocnire inter-planetară va surveni în curând.

 


CARE ESTE DIFERENŢA DINTRE NIBIRU ŞI PLANETA X?

Planeta X este o denumire generică dată de astronomii secolului trecut aflaţi în căutarea unor noi planete. Această căutare a lor a fost concretizată, după cum puteţi vedea mai sus, în descoperiri importante în mileniul trei. Dar această denumire de "planeta X" nu a avut nici o legătură cu planeta Nibiru.

ÎN SFÂRŞIT... EXISTĂ PLANETA NIBIRU?

După cum aţi putut observa, planete pitice noi au fost descoperite în ultimii ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei aflate la dispoziţia cercetătorilor spaţiului. Dar asta nu înseamnă că vreuna dintre planetele găsite se pot confunda cu planeta Nibiru. De ce? Pentru că ceea ce clamează adepţii teoriei conspiraţiei este faptul că această planetă, cunoscută din vechime, ar pune în pericol Pământul, fiind deja cunoscut că orbita acesteia se va intersecta în anul 2012 cu orbita Pământului, iar cele două planete se vor ciocni finalmente. Nu există nici un astronom care să susţină aşa ceva. Şi ceea ce ne spune istoria ultimilor ani este că nu mai este posibil astăzi ca o informaţie atât de importantă să fie ascunsă publicului. (De exemplu, un act extrem de grav ca acela al guvernului american de a lăsa neapărată baza de la Pearl Harbour în decembrie 1941, ştiind că va fi atacată de japonezi, deşi secret de stat pentru zeci de ani, a fost dezvăluit publicului de către Congres în 1989). Este foarte improbabil ca dintre astronomi, spirite libere, să nu fie măcar unul care să nu afirme existenţa unui asemenea pericol pentru Pământ, dacă acesta ar exista.

Desigur, aceste argumente nu îi vor convinge pe cei care vor să creadă că Nibiru va lovi Pământul în 2012. Mai sunt numai 3 ani până atunci. Să vedem cine are dreptate...

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro