Fata privind la telefonA fost odată ca niciodată când statul degeaba şi aşteptatul însemnau exact asta: să stai degeaba, să aştepţi şi atât. Nimic altceva. Astăzi, orice moment liber este petrecut privind într-un telefon. Încetează să mai citeşti acest articol pe telefon. Chiar acum.

 

 

 

Uită-te în jur. În acest moment ar trebui să fii singura persoană pe care o vezi şi care nu priveşte la un telefon.

Dar uitatul la telefon nu este singura modalitate de a aştepta. Poţi face alte lucruri. De fapt, există exact şase lucruri pe care le poţi face în schimb.


Stabileşte contacte vizuale

Oamenii obişnuiau să facă acest lucru mai tot timpul. Astfel, puteai recunoaşte un vecin sau puteai petrece un moment plăcut cu un străin atrăgător. Aceasta se poate încă întâmpla, dar trebuie să fii atent. Nu ai vrea să fii prins uitându-te exact în momentul în care persoana respectivă îşi ridică privirea de pe telefonul lui (sau mai ales al ei). Aşteaptă câteva secunde din momentul când respectiva persoană priveşte dincolo de telefon pentru un motiv oarecare, apoi caută să-i întâlneşti într-un mod natural privirea. Zâmbeşte! Totul va părea mult mai puţin ciudat în acest fel. Când te întorci online, acest tip de întâlnire este exact lucrul potrivit pentru a fi pus pe Craigslist ca Missed Connection (Craigslist este un site care îi ajută pe cei care au cunoscut, în treacăt, o persoană care li s-a părut interesantă, să o regăsească - n.tr.).


Vorbeşte despre vreme

Aceasta este o ocupaţie devenită deja clasică. Dacă eşti nou în acest domeniu, încearcă unele fraze introductive deja împământenite.

- "Cât de tare plouă!"

- "Este suficient de cald pentru tine?"

- "Se spune că de mâine vremea se va răci!"

Pentru ca aşa ceva să funcţioneze, vei avea nevoie de un pic de noroc, pentru că va trebui să găseşti pe cineva care, de asemenea, nu se uită la un telefon. În caz contrar, există o aplicaţie meteo plină de date doar la o apăsare distanţă. Ca să nu mai menţionăm acest aspect: De ce vorbeşti cu mine, nu vezi ca sunt atent/ă la telefonul meu?


Observă împrejurimile

Dacă îţi ridici privirea suficient de mult de pe telefon, poţi observa lucruri uimitoare care se întâmplă în jurul tău. Un porumbel care ciuguleşte ceva de pe un blat de pizza. Un om care împinge un coş de cumpărături umplut până la refuz. O femeie în toată firea plângând isteric. Asta e viaţa reală! Şi este uimitoare. Odată ce te-ai întors la telefonul tău, toate aceste observaţii se pot transforma în mesaje excelente pentru Twitter.


Caută tipare neobişnuite


Acesta este un exemplu bun de activitate care îţi va solicita mintea. Uită-te la acel zid de cărămidă ciudat sau la faianţa hexagonală de pe podea, ori la modul în care cuburile de gheaţă se aşază în partea de jos a paharului tău. Priveşte aceste forme. Uită-te la ele şi observă modul în care apar forme noi. Priveşte modul în care formele încep să se aranjeze, cum se rotesc şi cum se încadrează pe poziţie. Atât de haotic şi totuşi atât de organizat. Ştii ce? Asta parcă te cheamă la un joc rapid de Tetris.


Observă ceea ce privesc alte persoane pe telefoanele lor

Acesta este un exerciţiu sociologic extrem de fascinant şi care îţi poate oferi, de asemenea, idei proaspete despre ceea ce ai putea face pe telefonul propriu. Un raport de observare de la o plimbare recentă cu autobuzul:

- Servietă aurie strălucitoare. Geantă roz puternic. iPhone 5, fără husă.
- iPhone 4 alb un pic ciobit, cu un apel de la "tati".
- O doamnă frumoasă care se juca Bedazzled.
- O femeie care vorbea spaniola cu un ton urgent într-un Nokia alb cu o decoraţie de aur.
- O fată care umbla pe un HTC, lecturând ceva pe Gawker, urmat de un articol numit "O piaţă pentru fermieri, adânc înăuntrul Chinei".


Ai putea citi, de asemenea, o carte


Dar atunci nici măcar nu te mai gânde;ti să priveşti la telefonul tău. Priveşti în propriul dispozitiv Kindle.

Cam asta fac eu. Voi ce faceţi, cum "vă omorâţi timpul" departe de telefon?

 

 

Traducere realizată de Alexandru Hutupanu după How To Kill Time Without Staring at Your Phone.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.