Virus PCRegiştrii Windows-ului este locul unde se ţin fişierele cu configuraţiile sistemului de operare. Aceştia spun sistemului de operare unde sunt localizate fişierele importante şi fişierele esenţiale pentru rularea sistemului de operare şi a altor aplicaţii instalate.

 

 

 

 

Instalează un firewall (3)


De ce să cureţi regiştrii (registry)?

Imaginează-ţi că într-o zi un cod nociv înregistrează unele informaţii în regiştrii, iar sistemul de operare nu este capabil să-l detecteze ca o ameninţare. Sistemul de operare îl va localiza şi îl va rula software ori de câte ori vei porni calculatorul. Înfricoşător, nu?

 

 



Vorbim acum de neplăcerile pe care le poate provoca faptul de a avea regiştrii necurăţaţi. Imaginează-ţi că ai avut în trecut multe aplicaţii instalate şi că nici una nu a fost dezinstalată  complet (ceea ce se întâmplă de regulă). Acestea lasă în urmă informaţii, în regiştrii, şi de fiecare dată când restartezi calculatorul, sistemul de operare va încerca să localizeze fişierele pe care tu le-ai şters deja. Pe scurt, pierderi inutile de resurse.

Folosirea resurselor pe lucruri de care nu ai nevoie are ca şi consecinţă încetinirea calculatorului. De aceea trebuie să existe  un Curăţitor de Regiştri (Registry Cleaner). Acesta se  asigură că doar fişierele cu configuraţiile necesare se află stocate. Poţi încerca să-ţi cureţi regiştri manual, dar pun la îndoială faptul că mulţi dintre noi pot face acest lucru, deoarece nu este uşor de înţeles felul în care lucrează Windows Registry.


Se găseşte vreo versiune gratuită de software pentru curăţarea regiştrilor?

Ca de obicei se găsesc pe Internet atât versiuni gratuite, cât şi contra cost. Dacă eşti în căutarea unei versiuni gratuite, atunci probabil poţi să încerci Wise Registry Cleaner. Am încercat şi alţi curăţitori de regiştri care nu au fost aşa de eficienţi pentru că imediat după ce am curăţat calculatorul, la următoarea scanare mi-a indicat aceleaşi erori.

Dacă eşti în căutarea unuia contra cost care îţi pune la dispoziţie sprijin tehnic, poţi încerca PC Fix Registry Cleaner. Motivul este că nu trebuie să cumperi licenţa decât o singură dată pentru că licenţa este pe viaţă. Tot ceea ce trebuie să plăteşti anual este o taxă de cel mult 10$ pentru sprijinul tehnic. Sunt desigur şi alte softuri de acest tip contra cost care merită o încercare precum Registry Mechanic sau multe altele care pun şi ele sprijin tehnic la dispoziţie.


Rezumat:

:: Descarcă un soft pentru curăţarea regiştrilor (Registry Cleaner) gratuit sau cumpără unul
::
Instalează-l
::
Scanează şi repară regiştrii

Notă: Nu este necesar să faceţi acest lucru zilnic. Scanând o dată pe luna este suficient având în vedere faptul că nu vei face schimbări majore zilnic sau săptămânal în regiştri.

Foloseşte soft pentru criptarea datelor (5)

 

 

Textul reprezintă traducerea articolului Build your own security.
Traducere: Neaţu Ovidiu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.