Spune-ți opinia!

Nodul idealDacă ai folosit vreodată un cablu prelungitor, cu siguranţă ai avut şi tu strângeri de inimă din cauză că ai tras un fir cu câţiva centimetri prea departe şi l-ai deconectat de la prelungitor. Vă prezentăm în continuare două imagini care vă vor ajuta să evitaţi momentele nedorite.

 

 

Tâmplarul Robert Robillard explică prin aceste imagini cum să înnozi firele pentru ca acestea să rămână conectate – un truc simplu pe care l-a învățat în prima sa zi de muncă.

 


Nod eficient


Imaginea spune tot. Ţine cele două cabluri împreună, leagă-le într-un nod ca cel din figura de mai sus şi apoi conectează capetele. Beneficiile metodei din imaginea de deasupra – spre deosebire de alternativa mai comună din imaginea de mai jos, este că dacă vei aplica, inevitabil de altfel, ceva tensiune asupra firelor, tensiunea va fi împrăștiată de nod, neajungând la cele două conectoare (ceea ce înseamnă o şansă mai mică de a le deteriora).


Nod simplu

 
Textul reprezintă traducerea articolului Knot Your Power Cords Like a Carpenter to Avoid Unwanted Unplugging, publicat pe lifehacker.com.
Traducerea: Anca Negulescu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro