Conform unui studiu efectuat de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) în anul 2017, care a inclus 15 mii de liceeni din SUA, 7,4% dintre aceştia încercaseră să se sinucidă în ultimul an. Procentul este, desigur, uriaş, iar sinuciderea reprezintă a doua cauza a mortalităţii adolescenţilor în SUA.

Un aspect important observat de cercetători în ce priveşte tendinţele suicidare la adolescenţi este că acestea sunt trecătoare. Asta înseamnă că identificarea unui astfel de episod care s-ar putea să nu se mai repete - poate avea o importanţă extraordinară.

 Dat fiind că adolescenţii petrec o bună parte a vieţii lor sociale pe telefonul mobil, o aplicaţie pentru mobil ar putea ajuta semnificativ în identificarea adolescenţilor care sunt pe punctul de a se sinucide, analizând: textul scris de aceştia, mesajele vocale şi expresiile faciale ale tinerilor.

Comentarii -

Motorola Moto XGoogle a prezentat recent telefonul Moto X, primul telefon realizat integral de Motorola după achiziţionarea de către Google în 2011. Caracteristica principală de marketing este controlul vocal complet al smartphone-ului. Moto X este în permanenţă pe recepţie.

Comentarii -

Allview Q1 G3TLuna decembrie este luna cadourilor. Cum tehnologia ne fascinează pe toţi, ce ai spune dacă ai primi sau ai face cuiva cadou un telefon? Iată trei propuneri de telefoane inteligente pe care le-am ales şi ţinând cont de situaţia financiară existentă.

Comentarii -

iPhoneAshley Towns, un tânăr student australian în vârstă de 21 de ani din Sydney, a revendicat "paternitatea" a ceea ce pare a fi primul virus informatic creat special pentru telefoanele inteligente de tip iPhone. Virusul se transmite de la un telefon la altul şi schimbă wallpaper-ul configurat pe ecranul telefonului cu o fotografie a interpretului popular în anii '80 - Rick Astley, devenit cunoscut mai ales cu hit-ul "Never Gonna Give You Up".

Comentarii -

Nokia a cam pierdut în ultimul timp bătălia telefoanelor mobile inteligente în avantajul Apple (producătorul iPhone) şi al Research in Motion (firma canadiană producătoare a BlackBerry). Nokia N900, care va intra pe piaţă în această lună, reprezintă încercarea Nokia de a recâştiga terenul pierdut.

Comentarii -

telefon portofelCei mai mulţi dintre noi avem mereu asupra noastră cheile de la casă şi maşină, un telefon mobil şi un portofel în care se găsesc bani, carduri şi documente personale. Se pare că într-un viitor nu tocmai îndepărtat vom putea renunţa la chei şi portofel.

Comentarii -

Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii - organism ce ţine de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) - a aprobat un tip de încărcător care ar trebui ca în scurt timp să devină standard pentru toate companiile producătoare de telefoane mobile. Acest încărcător va avea un port mini-USB, asemănător celor de la camerele foto digitale.

Comentarii -

Nokia acuză rivalul Apple că foloseşte 10 patente înregistrate de Nokia, fără a respecta drepturile de autor aferente acestora. Aceste patente acoperă zone ca: transmiterea wireless a datelor, codificarea vocii ori criptarea informaţiilor. Nokia afirmă că a investit 60 de miliarde de dolari în cercetare în ultimii 20 de ani, parte din rezultatele cercetării fiind folosite în mod ilegal de Apple.

Comentarii -

În curând va fi lansat succesorul telefonului BlackBerry Storm, denumit - ce-i drept fără prea multă imaginaţie - Black Berry Storm2. Principalele noutăţi ale noii versiuni sunt:

  • îmbunătăţirea tehnologiei touch-screen;
  • încorporarea opţiunii Wi-Fi;
  • 2 GB de memorie internă;
  • capabilitatea cut-and-paste.

Comentarii -


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă
Susţine-ne pe Patreon!