Uraganul IrenePe canalul YouTube al ReelNASA au fost postate imagini impresionante cu uraganul Irene. Se poate observa cu uşurinţă dimensiunea colosală a masei de aer care se îndreaptă spre nord-estul SUA. Itinerarul uraganului poate fi văzut în cel de-al doilea clip.

 

 

 

Staţia Spaţială Internaţională a capturat aceste imagini de la o înălţime de aproximativ 420 km, în timp ce uraganul se deplasa deasupra statului Bahamas. Uraganul Irene se deplasează către nord-estul SUA, unde se aşteaptă vânturi de peste 200 km/h.


 

 

 

 

Itinerarul Uraganului Irene

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) a postat pe canalul său YouTube un video cu itinerarul pe ”fast forward” al uraganului Irene.  Astfel se poate vedea cum uriaşa masă de aer vine dinspre centrul Oceanului Atlantic şi loveşte Puerto Rico, apoi statul Bahamas şi Peninsula California, după care se îndreaptă către zonele metropolitane din nord-estul Statelor Unite ale Americii. Aici, autorităţile se aşteaptă la intensificarea uraganului care este capabil să provoace inundaţii din cauza ploilor torenţiale şi pagube materiale considerabile din cauza vânturilor foarte puternice. Pentru evitarea pagubelor umane, a fost decretată alertă maximă pe întreaga coastă de est a Statelor Unite.


 


Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.