Pare o contradicţie în termeni: soft shareware gratuit... În fapt, Giveawayoftheday.com este un site un puteţi descărca zilnic o aplicaţie în mod gratuit, aplicaţie care în mod normal este shareware (cu bani). Nu, nu este vorba despre un site în care este depozitat soft piratat, ci este vorba de descărcarea şi instalarea în mod legal a programelor oferite.

Comentarii -

Dacă deţineţi şi actualizaţi zilnic un site web vi s-a întâmplat cu siguranţă să apară momente în care serverele de hosting ale furnizorului d-voastră de servicii să nu funcţioneze, din diverse motive, pentru scurte perioade de timp. Uneori perioada de nefuncţionare a site-ului poate chiar s-a prelungit. Dar v-aţi întrebat de câte ori s-a întâmplat acest lucru fără ca d-voastră să ştiţi şi să puteţi interveni, solicitând în timp util explicaţii şi o rezolvare rapidă furnizorului de servicii de hosting? Oare câţi vizitatori aţi pierdut din această cauză?

Comentarii -

Dacă vă doriţi să schimbaţi o aplicaţie de un anumit tip pe care o folosiţi cu una similară, dar mai performantă, ori dacă vă doriţi o alternativă gratuită pentru unul dintre software-urile comerciale pe care nu vi le mai puteţi permite, Alternativeto.net vine cu o nouă abordare, de tip colaborativ, pentru găsirea programelor dorite.

Comentarii -

bluevodaDacă vă doriţi un site pe Internet dar nu sunteţi dispus să plătiţi pentru asta, iar învăţarea limbajelor de programare HTML şi PHP vi se pare o sarcină dificilă, există şi alte soluţii. Una dintre ele este un produs software gratuit, oferit de BlueVoda.com, cu care vă puteţi construi propriul site web în doar 30 de minute, fără cunoştinţe de html, folosind şabloane predefinite puse la dispoziţie de producători.

Comentarii -

Probabil că sunteţi obişnuiţi cu softurile clasice, WinZip ori WinRar atunci când vine vorba de arhivarea/dezarhivarea fişierelor. Ori poate aţi migrat către variante gratuite, cum este software-ul open-source 7-Zip. Dar un alt program de compresie a datelor, ZipGenius Standard Edition, are rezultate mai bune la testele efectuate de revistele de specialitate, având o rată de compresie superioară celor menţionate mai sus. Şi este gratuit.

Comentarii -

AVG 9.0, versiunea gratuită, este unul dintre cele mai folosite antivirusuri. Cu aproximativ 2 sătămâni în urmă a fost lansată versiunea comercială. Dar cu siguranţă că cei mai mulţi utilizatori de AVG preferă versiunea free... AVG Anti-virus Free Edition 9.0 este compabitil cu ultimele generaţii ale sistemului de operare Windows (Window XP, Windows Vista şi Windows 7) şi oferă, pe lângă modulul anti-virus şi module anti-spyware, protecţie rootkit, e-mail şi phishing; de asemenea, asigură, ca şi în versiunea anterioară, Link Scanner.

Comentarii -

Aveţi un fişier în format pdf, vreţi să extrageţi textul din acesta  şi nu ştiţi cum? O soluţie gratuită, dar care funcţionează foarte bine este reprezentată de programul Text Extractor. Softul este specializat pentru  a extrage textul (deci dacă aveţi fişiere pdf cu imagini, vă puteţi orienta către un alt software) din documentul pdf; testele executate de echipa Scientia au arătat că rezultatele sunt foarte bune, fiind necesare puţine corecţii după ce Text Extractor îşi termină sarcina.

Comentarii -

Aveţi nevoie de un program care să vă ajute să creaţi diagrame, scheme ori grafice? Aţi folosit ori folosiţi Microsoft Visio, dar aţi fi interesaţi de un software gratuit care să vă ajute în proiectele dumneavoastră? Atunci cu siguranţă că veţi fi mulţumit de DIA, un program gratuit pe care cu siguranţă îl veţi aprecia imediat ce veţi începe să-l folosiţi.

Comentarii -


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă
Susţine-ne pe Patreon!