iPhone 4Pe 7 iunie, în modul tradiţional american, Apple a prezentat iPhone 4, noua generaţie a telefonului inteligent al firmei de peste ocean. Noul iPhone vine cu o serie de îmbunătăţiri de substanţă. Care sunt acestea? Citiţi un sumar al acestora în continuare.

 

 

"Opriţi-mă dacă l-aţi văzut deja!". Aşa şi-a început prezentarea noii versiuni de iPhone, denumit iPhone 4, Steve Jobs, şeful executiv al Apple (CEO, chief executive officer, reprezintă cea mai înaltă poziţie executivă din cadrul conducerii administrative a unei companii, firme, corporaţii, organizaţii non-profit sau agenţie guvernamentală care raportează unui consiliu de conducere). Acesta a făcut referire la incidentul de acum câteva săptămâni, când unul dintre angajaţii Apple ar fi pierdut într-un restaurant un terminal iPhone 4, acesta fiind găsit de un cetăţean şi vândut apoi unui site dedicat tehnologiei pentru a fi prezentat publicului.

 

 

CARE SUNT NOUTĂŢILE CU CARE VINE iPHONE 4?

iPhone 4 reprezintă un salt uriaş faţă de versiunea anterioară, iPhone 3GS. iPhone 4 este mai subţire cu 24% faţă de 3GS (devenind cel mai subţire telefon inteligent din lume) şi vine, ca de obicei, în două variante, alb şi negru.

 

iPhone 4

iPhone 4

Au dispărut marginile ovale ale telefonului şi au fost înlocuite cu unele unghiulare. Faţa şi spatele telefonului sunt acoperite cu sticlă care este de 30 de ori mai dură ca plasticul. Rama care formează marginile telefonului, creată din oţel, are şi rolul de antenă, fiind una dintre inovaţiile spectaculoase realizate de inginerii de la Apple.

Dimensiunile iPhone 4 sunt următoarele: 4.5 x 2.31 inch.
Grosimea este de 0.37 inch.
Greutatea este de 137 grame.
1 inch = 2,54 cm.

iPhone 4 poate filma HD, în felul acesta ajungând din urmă alte telefoane inteligente existente pe piaţă. Apple adaugă şi o aplicaţie de editare video, iMovie. Camera video va permite realizarea de videoconferinţe (prin WiFi), funcţie numită "FaceTime" şi care este funcţională numai între terminale iPhone 4. Camera foto este de 5 megapixeli, are cu senzor de iluminare de tip LED, permiţând astfel fotografierea şi filmarea în zone cu luminozitate slabă.

 

 

iPhone 4 - camera foto

Camera foto a iPhone 4

 

"Retina display" este denumirea pe care o are noul ecran al iPhone 4. De ce ar purta un nume distinct un ecran de telefon? Pentru că, spune Steve Jobs, rezoluţia noului iPhone este apropiată de limita capacităţii de percepţie sub aspectul rezoluţiei de către retina umană. Rezoluţia iPhone 4 este de 326 pixeli per inch, adică 960x640 pixeli la nivelului întregului ecran. Rata de contrast a ecranului este de 800:1, una superioară, de asemenea, versiunii anterioare de iPhone.

Bateria iPhone 4 este superioară celei de pe iPhone 3GS, permiţând 7 ore de convorbire, 6 ore de navigare pe Internet prin conexiune 3G, 10 ore de navigare prin Wi-Fi, 10 ore de rulare video şi 40 de ore de ascultat muzică.

iPhone 4 foloseşte procesorul A4, care echipează şi iPad-ul. O altă noutate pentru noul iPhone, apărută cu o nouă versiune de sistem de operare pentru iPhone, denumită iOS4, este multitasking-ul, ceea ce va permite utilizatorilor, de exemplu, să trimită e-mailuri în timp ce ascultă muzică, lucru imposibil cu 3GS. De asemenea, noul iPhone include un nou element, un giroscop care, împreună cu ceilalţi senzori deja existenţi, va permite crearea unui nou tip de aplicaţii, bazate pe prezenta în spaţiu a utilizatorului de iPhone.

Citeşte cum funcţionează giroscopul

 

Prezentarea giroscopului

Steve Jobs a anunţat că iPhone 4 va fi lansat din 24 iunie în cinci ţări, urmate de alte 13 până pe 18 iulie. Până în septembrie, Apple va introduce modelul în 88 de ţări. În privinţa lansării iPhone 4 în România şi a preţurilor pe care Orange le va practica, după ştiinţa noastră la această dată nu există informaţii.

Apple a vândut 8,75 milioane de iPhone-uri în primele trei luni ale anului 2010, reprezentând 40% din veniturile companiei, cu o marjă de profit de aproximativ 60%.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro