Conform unui studiu efectuat de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) în anul 2017, care a inclus 15 mii de liceeni din SUA, 7,4% dintre aceştia încercaseră să se sinucidă în ultimul an. Procentul este, desigur, uriaş, iar sinuciderea reprezintă a doua cauza a mortalităţii adolescenţilor în SUA.

Un aspect important observat de cercetători în ce priveşte tendinţele suicidare la adolescenţi este că acestea sunt trecătoare. Asta înseamnă că identificarea unui astfel de episod care s-ar putea să nu se mai repete - poate avea o importanţă extraordinară.

 



Dat fiind că adolescenţii petrec o bună parte a vieţii lor sociale pe telefonul mobil, o aplicaţie pentru mobil ar putea ajuta semnificativ în identificarea adolescenţilor care sunt pe punctul de a se sinucide, analizând: textul scris de aceştia, mesajele vocale şi expresiile faciale ale tinerilor.



O aplicaţie de mobil poate identifica probleme cu somnul, probleme care sunt asociate tendinţelor de suicid.

Aceeaşi aplicaţie ar putea identifica semne ale neacceptării sociale ori ale hărţuirii - toate importante în a stabili un profil emoțional cât mai fidel al utilizatorului telefonului.

Desigur, această monitorizare trebuie să se efectueze prin acceptarea instalării aplicaţiei de către adolescent.

Mai multe detalii, în videoclipul de mai sus (subtitrare în limba engleză).

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.