Corpul omenesc - Imagine Google Body Browser

Captură de ecran din Google Body Browser, folosind Google Chrome

 

Google Maps şi Google Earth (acum cu Google Street View şi pentru România), ne ajută să explorăm planeta. Ultima inovaţie Google, denumită Body Browser, este proiectată pentru a ne ajuta să navigăm în interiorul organismului uman.

Softul, disponibil la adresa BodyBrowser.GoogleLabs.com, permite vizualizarea diferitelor organe ale organismului uman într-o manieră facilă: cu ajutorul mouse-ului se poate roti, schimba scara de vizualizare ori se pot accesa diferite niveluri de profunzime ale organismului.

Programul este destinat publicului larg, ca toate produsele Google, dar poate fi folosit şi de studenţii la medicină. Marele avantaj faţă de celelalte programe existente pe piaţă este acela că Google Body Browser este gratuit.

Există o mică problemă privind folosirea softului: pentru a te putea juca cu Body Browser, vei avea nevoie de un browser care să înţeleagă WebGL (un standard web care permite includerea obiectelor 3D direct în browser). Noi am testat GoogleChrome (beta) şi funcţionează foarte bine. Ştim că există şi o versiune beta a Firefox care include standardul WebGL, netestată însă.

 

 

Ca primă impresie, programul este încă în dezvoltare. Deşi deja foarte util, probabil că în viitorul nu prea îndepărtat complexitatea acestui noi proiect va face din Body Browser un nou reper al inovaţiei Google.

BodyBrowser.GoogleLabs.com

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.