Allview Q1 G3TLuna decembrie este luna cadourilor. Cum tehnologia ne fascinează pe toţi, ce ai spune dacă ai primi sau ai face cuiva cadou un telefon? Iată trei propuneri de telefoane inteligente pe care le-am ales şi ţinând cont de situaţia financiară existentă.

 

 

 

 


LG OPTIMUS ONE

Iată primul candidat: LG Optimus One. Este un telefon inteligent care te îmbie cu un design plăcut şi pe care rulează ultima ediţie a platformei Android - versiunea 2.2 - Froyo. Display-ul, cu o diagonală de 3.2 inci şi rezoluţia de 480 x 320 pixeli, foloseşte tehnologia touch-screen.

 

LG Optimus One


Dacă eşti un fan al aplicaţiilor acest mobil este ideal, deoarece ai la dispoziţie vastul magazin de aplicaţii Android Market. Dispune de un procesor de 600 MHz ajutat de 419 mb RAM care permit rularea aplicațiilor la o viteză foarte bună. La capitolul conectivitate aparatul dispune de navigaţie prin GPS, Wi-Fi, internet de mare viteză (HSDPA 7.2 Mbps) și, desigur, modulul Bluetooth.

Printre dotările care mai sunt de remarcat se numără camera foto de 3.15 MP cu autofocus, suportul pentru card microSD (până la 32 Gb) şi receptorul radio. Încă un lucru ce merită menţionat este faptul că redă filme în format Divx/Xvid. Vorbim aşadar despre un telefon care face faţă cu brio cerinţelor actuale, iar preţul de comercializare variază între 40 lei cu abonament şi 800 lei la liber.

 


Allview Q1 G3T

Al doilea model propus este Allview Q1 G3T, proaspăt lansat pe piaţă de compania românească Visual Fan. Acest telefon este recomandat celor care folosesc mai multe reţele pentru convorbiri, deoarece are suport pentru două SIM-uri. Este o noutate şi oferă suport pentru reţele 3G, Wi-Fi şi clasicul GPRS. De asemenea, suportă şi streaming-ul video, în acest mod având acces la TV mobil.

 

Allview Q1 G3T

 

La exterior Allview seamănă oarecum cu BlackBerry, având o carcasă metalică şi o tastatură Qwerty cu touchpad optic, ceea ce îi oferă un aer profesional. Camera foto de 3.2 MP realizează fotografii decente ce pot fi vizionate pe display-ul de 2.4 inci al telefonului. Alte specificaţii ce merită menţionate ar fi: receptorul radio şi slotul pentru cardul microSd (până la 32Gb). Ar mai fi de remarcat portul USB şi ieşirea jack de 3.5 mm pentru căşti.

Pentru aplicaţii va trebui să vă limitaţi doar la platforma Java, deşi nu este o aşa mare problemă, întrucât există Allview Store de unde puteţi descărca şi personaliza telefonul aşa cum doriţi. Punctul forte al modelului Allview este preţul extrem de mic, 500 lei la liber. Desigur, în ofertele operatorilor de telefonie îl puteţi găsi mai ieftin.


Nokia C5

Cel de-al treilea telefon pe care îl prezint, performant, dar accesibil ca preţ, este Nokia C5, un model nou care se încadrează în categoria telefoanelor inteligente. Nokia C5 este un mobil care la prima vedere nu atrage atenţia cu nimic. Pare a fi un dispozitiv clasic şi obişnuit, însă platforma Symbian  care care rulează pe el îi oferă calitatea de telefon inteligent. Designul este plăcut şi util, având o carcasă cu reflexe metalice şi o tastatură alfanumerică destul de generoasă.

 

Nokia C5


Ecranul Qvga de 2.2 inci este suficient pentru redarea fotografiilor realizate cu o cameră de 3.2 MP. La partea de hardware acesta posedă un procesor ARM11 de 600 MHz care se descurcă excelent la redarea aplicaţiilor. De asemenea, Nokia C5 mai beneficiază şi de receptor GPS şi radio. La capitolul conectivitate se prezintă bine, fiind dotat cu Bluetooth, 3G şi HSDPA, ceea ar trebui să fie suficient dacă nu sunteţi foarte pretenţioşi.

Ar mai fi de menţionat slotul pentru card microSD (până la 16 Gb), jack-ul audio de 3.5 mm pentru căşti şi portul microUSB care serveşte şi pentru încărcarea telefonului şi pentru transfer de date. Per ansamblu Nokia C5 este un telefon care se descurcă bine şi oferă destul de multe funcţii la un preţ accesibil, cuprins intre 250 lei şi 750 la liber.

Desigur că mai sunt şi alte telefoane care prezintă un bun raport preţ-dotare. Cred că cele trei modele descrise ar putea constitui un cadou excelent atât pentru tine, cât și pentru cei dragi, în cazul în care doreşti să oferi un asemenea dar cuiva apropiat.{jcomments on}

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.