Planete orbitând o stea asemănătoarea Soarelui.

Dovezile anterioare privind rotația unor planete în jurul altor stele asemănătoare Soarelui au venit din sesizarea micilor oscilații ale luminii stelelor generate de orbitarea planetelor. Mai sus este prima imagine directă a două planete care orbitează o stea asemănător Soarelui (TYC 8998-760-1).
Credit: ESO, A. Bohn et al.

Unde de șoc de dimensiuni enorme care fac înconjurul planetei - au fost descoperite recent, după ce acestea fuseseră prezise de Pierre-Simone Laplace în secolul 18 [link eng].


Multă vreme doctorii nu s-au gândit că infecțiile post-operatorii sunt mai periculoase decât operația în sine. La sfârșitul sec. al XIX-lea câțiva doctori schimbă fața spitalelor, făcându-le mai curate [link eng]




Rotația Soarelui timp de o lună (ianuarie 2014)



Soare se rotește și se modifică pe măsură ce se rotește. Soarele are nevoie de lună pentru o rotație completă. În imaginea mare din stânga, Soarele este surprins în spectrul undelor ultraviolete; cea mică galbenă, în spectrul luminii vizibile (deși, din spațiu. Soarele se vede alb, nu galben, ca de pe Terra), iar celelalte cinci imagini sunt în registrul razelor X (pe baza emisiilor a unor atomi de fier aflați la diferite distanțe față de corona solară). În prezent Soarele trece printr-o perioadă de minim al activății, în cadrul unui ciclu de 11 ani.



Cum se distrug stelele între ele



 

De ce sistemul metric este superior celui anglo-saxon






Ce ne spune, în fapt, mecanica cuantică despre realitate?
O explorare a celor mai populare interpretări ale mecanicii cuantice de fizicianul Jim Baggott.






Cum am ajuns să digerăm alcoolul fără a ne îmbolnăvi și să stăpânim știința fermentației






Cum știm că găurile negre există





 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.