PsihologieLa începutul anilor 1980, a devenit evident faptul că HIV, virusul care este cauza SIDA, ar putea fi transmis prin activitatea sexuală. Cercetătorii au descoperit că probabilitatea de a contracta boala era strâns legată de numărul contactelor sexuale.

 

 Introducere în psihologie. Cuprins
(Cap.16: Sex, prietenie şi iubire) - (Partea I: Comportamentul sexual) - Impactul SIDA asupra sexualităţii


Un studiu a constatat că bărbaţii homosexuali cu SIDA au avut o medie de două ori mai mare a partenerilor sexuali pe parcursul vieţii, faţă de bărbaţii homosexuali fără SIDA. Cele mai vechi victime ale SIDA au avut, uneori, extraordinar de multe contacte sexuale.

Într-un studiu din 1982 pe 50 de victime SIDA, Centrul de Control al Bolilor din Atlanta a constatat că numărul mediu de parteneri sexuali pe parcursul vieţii al acestor bărbaţi a fost 1.100, cu câţiva dintre bărbaţi raportând un număr de 20.000. Numărul mediu de parteneri diferiţi pentru un grup de control de homosexuali fără boală (eşantioane perechi de 120 de oameni) a fost de 550. (Meredith, 1984)

A rămâne monogam, având doar un partener de sex, este cea mai sigură cale de a obţine „sexul protejat.” Virusul HIV poate avea o perioadă de incubaţie de până la cinci ani sau mai mult, astfel că trecutul unui partener este relevant. Experţii au spus că singurele persoane care nu au risc de SIDA sunt cele care nu au avut contacte sexuale sau au fost monogame din 1972 încoace. Cei mai mulţi dintre studenţii de azi s-au născut la mult timp după asta, aşa că cel mai sigur mod pentru ei de a evita SIDA este de a evita sexul până când vor găsi un partener pentru tot restul vieţii şi să se asigure că partenerul lor a făcut acelaşi lucru. Şi să evite utilizarea de droguri intravenoase, celălalt mod la fel de comun de transmitere a virusului SIDA.

Este monogamia, de asemenea, soluţia pentru bărbaţii homosexuali? Meredith (1984) a scris la câţiva ani după ce epidemia de SIDA a început, „Rămân întrebări fără răspuns în a stabili dacă cei mai mulţi bărbaţi homosexuali într-adevăr îşi doresc sau pot avea relaţii monogame.” Cu toate acestea, SIDA a forţat mulţi bărbaţi homosexuali să întrerupă anteriorul model obişnuit de întâlniri sexuale anonime frecvente. Tot mai mulţi bărbaţi gay au început să caute relaţii de cuplu de durată.

Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare. Logarea prin FB și Google nu funcționează pt moment.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Loghează-te cu... ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro