Masa unui corp este măsura materiei pe care acesta o conţine. Masa unui lingou de aur, de pildă, este egală cu suma maselor atomilor de aur ce constituie respectivul lingou. Greutatea unui lingou de aur, în schimb, este rezultatul exercitării asupra masei corpului a forţei gravitaţionale. Care e semnificaţia acestui fapt?

Greutatea depinde de locul în care vă aflaţi în Univers. Dacă veţi face o călătorie pe Lună, veţi avea surpriza sa observaţi că aţi „slăbit" brusc, având o greutate mai mică decât pe Pământ pentru că gravitaţia exercitată de Lună asupra corpului d-voastră este mai mică.

Desigur, numărul de atomi aglutinaţi ce vă construiesc organismul rămâne acelaşi, prin urmare emigrarea pe Lună nu este tocmai soluţia pentru slăbitul rapid...

Forţa de gravitaţie pe Pământ are valoarea de 10 Newton/kg. Forţa de gravitaţie pe lună este de 1,6 N/kg.

Formula care uneşte greutatea de acceleraţia gravitaţională şi masă este următoarea:

Greutatea = Masa × Gravitaţia

 


Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Adrian Gheorghe · 1 years ago
    Masa fizica este ca toate marimile fizice o masura a miscarii. Este direct proportionala cu cantitatea de substanta cuprinsa intrun corp si cu densitatea masica a substantei. Esenta fizica a masei este densitatea. Masa este o marime scalara si este efectul interactiunii structurilor dinamice din adancul substantei cu spatiul fizic materializat de oceanul eteric. Este data de produsul densitatea ori volum 
    (M=ro.V). Masa unui corp se calculeaza cu formula lui Gauss facand integrala acceleratiei normale la suprafata care inchide corpul. Masa este masura efectului fizic pe care il produce in spatiu. Efectul fizic produs de masa in spatiu este acceleratia. Din acest motiv masa este sursa (izvor) de miscare in univers. Greutatea este forta este marime vectoriala indreptata pe o singura directie, inspre centrul corpului. Ca orice forta este data de produsul presiune ori suprafata  (F=p.S=U1.U2=g1.D1.g2.R2.). Presiunea apare din intalnirea potentialelor generate de structurile dinamice din adancul substantei maselor si se exercita asupra fiecarei particule componente ale substantei corpului.