EinsteinCei care studiază teoria supercorzilor pentru a putea ajunge la o „Teorie a totului” cred că branele-p sunt „subspaţii  cu p dimensiuni din structura topologică cu 10 dimensioni a corzilor”, folosite în funcţia matematică de „ancorare” a capetelor corzilor.

 

 

 

 

CUPRINS

Corzile, conform teoriei, reprezintă particulele fundamentale. Evident, prin manipularea matematică a acestor obiecte în locul manipulării corzilor, se poate investiga cum interacţionează corzile, în moduri pe care o abordare directă nu le-ar permite.

Eu personal, nu am nici cea mai vagă idee despre ce vorbesc ei şi văd toate aceste elemente ca instrumente de calcul, nu neapărat o exprimare a ceea ce se întâmplă de fapt într-un mod fizic. La urma urmei, ei studiază proprietățile geometrice ale spațiu-timpului, iar acest lucru la rândul său reprezintă câmpul gravitaţional în sine.

Aceste reprezentări matematice sunt pur şi simplu instrumentele pe care noi le folosim acum pentru a motiva anumite tipuri de calcule pe care am dori cel mai mult să le efectuăm.

Citiţi şi: Ce este teoria stringurilor?

Traducere după Relativity QA de Mircea Ştefan Moldovan cu acordul editorului.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro