Ce poate fi mai caracteristic Internetului românesc decât să ai un site numit destepti.ro care să publice constant prostii? Despre acest site nociv am mai scris câteva articole (dați clic pe eticheta „pseudoștiință” de la finalul articolului pentru a le accesa). Mai scriem unul, cu gândul că poate cine mai intră pe acolo, va și căuta ceva referințe despre site, pentru a nu mai reveni vreodată.

Destepti.ro este un site nociv pentru că sub aparența unui site serios, care prezintă lucruri „științifice”, se găsesc grămezi de aberații  frumos ambalate.

Unul dintre ultimele articole publicate își propune o sarcină îndrăzneață, să vorbească despre rugăciune din perspectivă științifică. Și în stilul caracteristic al site-ului, urmează o înșiruire de aiureli atât de lungă, încât ai nevoie de ceva substanțe speciale să mergi până la capăt.

Densitatea aberațiilor este atât de mare, că ar trebui să reluăm tot articolul. Iată, totuși, unele dintre cele mai mari prostii din amalgamul de bizarerii însăilate pe destepti.ro:

1. A spus un celebru chirurg că rugăciunea „este cea mai puternică formă de energie”, „rugăciunea poate face totul, poate să ne creeze din nou”.

Bun, și ce înseamnă asta? Ce este științific în afirmațiile astea? Că așa ne „promite” titlul articolului, că ne va prezenta ce zice știința despre rugăciune.

2. Cică susțin filozofii că atunci „când trăim nu este doar ceea ce trăim, este mult mai mult”. :)

Deci nu trăim ce trăim, ci mai mult. Are vreun sens o asemenea afirmație?

3. Medicina cuantică ar susține că suntem conectați la vibrația Pământului, că totul este energie șamd.

În primul rând, medicina cuantică nu este medicină, ci o sumă de afirmații pseudoștiințifice dragi destepti.ro.

În al doilea rând, ce contează ce spune o ramură a pseudoștiinței, dacă nu există nicio dovadă pentru asta? Ce înseamnă că suntem conectați la vibrația Pământului? De unde știm asta? Cine a demonstrat? Care vibrație?

4. Cică prin fenomenul de rezonanță, „spun specialiștii”, ne schimbăm frecvența și putem să eliminăm boli, traumatisme și tot ce e rău în lume.

Ce rezonanță? Despre ce vorbește autoarea articolului, în fapt? Chiar nu are nicio pretenție cu privire la logica celor spuse?  Ce frecvență? Știe vreun caz de vindecare a cuiva prin schimbarea frecvenței, orice ar însemna asta?

M-aș opri aici cu exemplele. Din nou, tot articolul este o concatenare de stupizenii, care nu cred că au alt rost decât acela de a ocupa cât mai mult spațiu, pentru a permite introducerea unui număr cât mai mare de reclame. Altfel nu înțeleg cum să ai răbdarea de a scrie atâtea prostii care, cred, sunt evidente pentru orice om cu mintea întreagă.

Nu rămâne decât să revin cu o avertizare: țineți-vă departe de acest site și avertizați-vă și prietenii. E unul dintre site-urile românești unde pseudoștiința colcăie pretutindeni.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.