Caracatița mimetică este un maestru al deghizării. În starea sa naturală, caracatița mimetică are o culoare bej deschis. Ca majoritatea caracatițelor, își poate schimba pigmentul pielii pentru a nu mai putea fi identificată de prădători, luând culoarea mediului înconjurător. Dar caracatița mimetică duce lucrurile la un alt nivel...

Poate fi găsită în Indonezia și în Marea Barieră de Corali. Este o caracatiță atât de inteligentă, încât atunci când se simte amenințată poate păcăli posibilii prădători, făcându-i să creadă că este de fapt o altă specie. Face acest lucru schimbându-și culoarea, forma corpului și, cel mai interesant, modul în care se mișcă și se comportă.

Caracatița mimetică poate imita cel puțin alte 15 tipuri de creaturi marine.

Se crede că, deși imitațiile nu sunt impecabile, acestea pot oferi caracatiței mimetice suficient timp pentru a scăpa, înainte ca prădătorul să-și dea seama că a fost păcălit.

Caracatița mimică a fost descoperită relativ recent, în 1998. Probabil că se deghizase foarte bine?

 

 

Pentru a capabilă de un astfel de comportament, se consideră că acest animal ar trebui: 1) să fie conștient de sine; 2) să aibă empatie cognitivă, adică să aibă capacitatea de a se proiecta în locul prădătorului; 3) să fie capabil să-și reorganizeze modelul de imitare în funcție de poziția prădătorului.

 

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.