Satelitul EnvisatPe 8 aprilie 2012, după zece ani de activitate, Agenţia Spaţială Europeană (ESA - European Space Agency) a pierdut legătura cu satelitul Envisat. De atunci încercările de a relua legătura cu acesta au fost sortite eşecului. ESA ar fi dorit să menţină Envisat în funcţiune.

 

 

 

ESA ar fi dorit să menţină Envisat până la lansarea unei noi generaţii de sateliţi (Sentinelle) pentru studiul mediului. Agenţia şi-a continuat încercările de a lua legătura cu Envisat, deocamdată însă fără succes. Deşi probabilitatea de a recupera satelitul este foarte mică, o echipă a ESA va continua să încerce să restabilească legătura.  În cadrul unei declaraţii de presă din 9 mai 2012, Agenţia Spaţială Europeană a declarat închiderea misiunii.

Care ar putea fi motivele ce au dus la pierderea contactului?

La ora actuală există doar ipoteze, precum: o problemă la alimentarea electrică, sau un scurtcircuit, care a lăsat acest satelit într-o stare de letargie din care nu se va mai trezi.

În cei 10 ani de funcţionare, Envisat a trimis spre Pământ informaţii extrem de utile pentru studiul atmosferei, al oceanelor şi a gheţarilor, care au dus la publicarea a mai bine de 2500 de lucrări ştiinţifice.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.