Filme gratis onlineÎn ultimii ani au apărut site-uri unde poţi urmări filme online, gratis. Unele sunt străine, dar sunt şi unele româneşti, care oferă şi subtitrări pentru filme. În acest articol vorbim despre siteurile care oferă filme online, prima variantă. Despre cele româneşti, ne puteţi scrie.

 

 

 

Filme online: unde poţi găsi traileruri? (3)

 

Lucrul cel mai bun despre Internet este că seamănă cu ceea ce spunea mama lui Forest Gump, ”Viaţa este ca o cutie de bomboane. Niciodată nu poţi să şti ce aromă vei nimeri.”

Totul are de-a face cu alegerile nelimitate de care dispunem necontenit în mediul online. Abundent, variat şi cel mai adesea debordant – ăsta este Internetul. Acestea fiind spuse, întrebarea este cum ne putem ocupa de propriul divertisment? Să ne uităm online la filme sau să le downloadăm şi să le luăm cu noi oriunde? Cum poţi vedea mai clar buzele Angelinei fără să fii deranjat de imaginea de proastă calitate? Tu ai întrebările, iar Internetul are răspunsurile. Să începem mai întâi cu calea online.

AVERTISMENT – Unele site-uri sunt legale în felul în care precizează sursa conţinutului de la furnizori cum ar fi studiourile Hollywood sau canalele de media. Acestea furnizează filmele / serialele în viziunea promovării gratuite a acestora sau în baza unor abonamente. Dar există şi site-uri care sunt dubioase. Deosebirea dintre aceste două tipuri este o decizie dificilă pentru un vizitator. Cea mai bună cale de a evita vizualizarea ilegală (şi pedeapsa inerentă)? Întoarce-te la vechiul loc de închiriere a DVD-urilor sau alege un site legal de vizualizare a filmelor.

Dar o vizită până la magazinul de închiriat DVD-uri este destul de OK dacă încă mai vieţuieşti în Epoca de Piatră (sau dacă nu ai o conexiune bună la internet). Vizionarea filmelor pe computer este acum noua modă.


Filme online gratis pe Hulu [ http://www.hulu.com/ ]


Filme online

 


Hulu este probabil printre cele mai cunoscute site-uri unde poţi vedea gratuit filme şi seriale. Hulu vine cu promisiunea unor producţii NBC, News Corp., Sony, MGM, FX, Sci-Fi Channel etc. Este exact şi foarte bine organizat, oferind posibilitatea unei navigări facile. Site-ul este bazat pe Adobe Flash şi transmite video-urile la o viteză 480Kbps sau 700Kbps. Setarea iniţială a video-urilor este la 480p deşi cei cu o conexiune mai slabă pot reduce calitatea video-ului la 360p. Pentru o calitate mai bună, video-urile de 720p necesită o viteză de 1500Kbps pentru ca imaginile să nu fie sacadate; de asemenea este disponibilă şi funcţia high definition.

Hulu este gratuit, dar pentru că aşa merg lucrurile peste tot, are şi multe reclame. Hulu este disponibil doar în SUA şi Japonia până acum, dar puteţi învăţa cu uşurinţă cum puteţi vizualiza filmele dacă nu sunteţi din SUA, atât pe Hulu, cât şi pe următorul site, Sling, urmând următorul link [http://www.makeuseof.com/tag/how-to-watch-movies-and-shows-on-hulu-sling-from-abroad/]


Filme online gratis pe Sling [http://www.sling.com/]


Filme online



Sling este similar cu Hulu în ceea ce priveşte oferta de filme şi seriale de la canalele TV populare, deşi selecţia Hulu pare să fie mai largă. Canalele TV livreză conţinut gratuit de la NBC- Fox în parteneriat cu Hulu, CBS, PBS, BBC America, iar producătorii de filme online precum College Humor şi Break.com aduc show-uri ca 965 TV şi serii online. Video-urile pot fi vizualizate doar cu Flash video player.

De asemenea, Sling e disponibil doar în SUA, dar accesând link-ul de mai sus, puteţi învăţa cum să vizualizaţi filme pe acest site dacă nu sunteţi din SUA.


Filme online gratis pe Joost [http://www.joost.com/]

Filme online



Creierele din spatele reţelei Skype şi Kazaa ne-au adus Joost. Joost este un serviciu online, lider în branşa sa, care furnizează peste 250 de emisiuni în HD şi canale TV din categorii variate – Animaţie, Film, Comedie, Muzică, Documentar, Divertisment, Sport şi Stil de Viaţă. Folosind protocolul P2PTV pentru a furniza filmele, este un serviciu online gratuit şi legal. Joost foloseşte un player bazat pe Flash pentru a transmite imaginile către calculatorul dumneavoastră.

Cu peste 15.000 de show-uri Tv şi peste 250 de canale TV, este o alternativă viabilă pentru cablu. Dacă vreţi să aflaţi mai multe informaţii despre Joost puteţi accesa acest link MakeUseOf [http://www.makeuseof.com/dir/joost/].



Filme online gratis pe Site-uri mai puţin legale

De asemenea, există şi site-uri precum The Pirate City [http://thepiratecity.org/] (care la data publicării articolului este nefuncţional) şi SurfTheChannel [http://www.surfthechannel.com] care adună mii de filme şi seriale şi oferă gratuit link-uri către site-uri unde aceste filme pot fi vizualizate online.

Aceste site-uri se află într-o zonă dubioasă. Deşi se supun legii şi nu transmit în mod direct niciun film de pe serverele lor, oferă numeroase link-uri către site-uri care practică această ilegalitate. Reţineţi că deşi aceste site-uri oferă un areal mult mai mare de filme, calitatea imaginii pe aceste site-uri e mult mai slabă decât ceea ce puteţi vedea pe Hulu sau Sling.

De unde descărcăm filme? "Torenţii" (5)

 

 

Articolul reprezintă traducerea ghidului The Internet Guide for the Movie Addict publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Traducere: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.