Wireless Network WatcherWireless Network Watcher este un program simplu şi gratis de utilizat, care funcţionează pe sistemul de operare Windows XP şi pe cele mai noi care vă poate ajuta să detectaţi calculatoarele şi celelalte dispozitive conectate la internet prin intermediul ruterului dvs. wireless. Porniţi-l şi asiguraţi-vă că nu e nimeni altcineva în afară de dvs. conectat la reţeaua dvs. wi-fi. Dacă descoperiţi vreun intrus, o simplă schimbare de parolă ar trebui să fie suficientă pentru a-i zădărnici planurile şi a rezolva problema.

 

 

Odată descărcată de pe site-ul Nirsoft şi instalată aplicaţia, nu există niciun ecran de configurare care să trebuiască parcurs. E de ajuns să lansaţi executabilul pentru a vedea toate dispozitivele conectate în prezent la ruterul dvs., care va apărea el însuşi în capul listei.

Captura 1


E posibil să fie nevoie de puţină muncă de detectiv pentru a afla despre ce dispozitive este vorba în cazul fiecărei linii afişate. Adresele MAC şi IP reprezintă doi identificatori utilizaţi de către dispozitivele de reţea pentru identificare şi recunoaşterea fiecărui echipament, dar nu vă vor fi de mare folos în primul moment. De mai mare interes sunt câmpurile Device Name, Device Information şi User Text, informaţii care ar trebui să vă edifice cu privire la laptopurile, tabletele şi telefoanele mobile conectate la reţea.

 



Dacă aceste câmpuri nu afişează informaţii de ajutor, uitaţi-vă la coloana Network Adapter Company – care e posibil să afişeze producătorul dispozitivului în discuţie (e vorba de firma care a produs placa de reţea a echipamentului listat, care nu e mereu aceeaşi cu producătorul dispozitivului).

Dacă aveţi nevoie de indicii suplimentare, opriţi şi reporniţi dispozitivele proprii conectate la reţeaua Wi-fi, scanând de fiecare dată reţeaua - coloanele First Detected On, Detection Count şi Active ar trebui să vă fie de ajutor în ale identifica.

Wireless Network Watcher nu vă poate ajuta în eliminarea dispozitivelor nedorite, deci va fi necesar să accesaţi setările ruterului Wi-fi dacă detectaţi utilizatori nedoriţi. Un început bun este schimbarea parolei pentru a elimina musafirii nepoftiţi, dar, de asemenea, multe rutere vă permit adăugarea dispozitivelor permise unul câte unul, nepermiţând astfel accesul în reţea decât echipamentelor care oferă credenţialele corecte. Blocarea din setările ruterului a dispozitivelor după adresa MAC reprezintă o altă opţiune.

Captura 2


Dacă aţi setat o parolă, şansele ca cineva să se conecteze la reţeaua dvs. sunt mici, dar nu strică să faceţi o verificare suplimentară. De asemenea, dacă vreţi să aflaţi şi dacă există vecini care “încearcă ceva”, e suficient să dezactivaţi temporar parola şi să vedeţi dacă apare vreun musafir nepoftit la “petrecere”.

Traducere după how-to-make-sure-no-ones-secretly-stealing-your-home-wi.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.