Într-un studiu recent publicat în revista Nature se anunţă că s-a constatat experimental existenţa sarcinilor magnetice, care se comportă şi care interacţionează exact ca mult mai cunoscutele sarcini electrice. Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Centrul Londonez pentru Nanotehnologii şi ar putea duce la o reevaluare a teoriilor curente ale magnetismului.

Studiul demonstrează, de asemenea, perfecta simetrie între electricitate şi magnetism, fenomen denumit de fizicieni magnetricitate.

Pentru a dovedi existenţa curentului magnetic, cercetătorii au explorat teoria din 1934 a lui Lars Onsager (fizician şi chimist norvegian, laureat al premiului Nobel) privind mişcarea ionilor în apă printr-un material ce are proprietatea numită "spin ice" (structura atomică a materialului permite o entropie reziduală diferită de zero). Aceştia au testat teoria aplicând un câmp magnetic unei mostre de material "spin ice" în condiţii de temperatură foarte scăzută şi urmărind procesul cu ajutorul miuonilor.

Sursa: aici

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro