Mii de vieţi vor putea fi salvate odată cu introducerea primului vaccin împotriva meningitei produs special pentru Africa şi care va ajunge întâi în Burkina Faso  pe 6 decembrie.

MenAfriVac - aşa cum este numit vaccinul - va fi oferit pentru 12,5 milioane de oameni, cu vârste între 1 şi 29 de ani, pentru a proteja împotriva meningitei A, varianta bacteriei Neisseria meningitidis care predomină în Africa. Programe similare se vor desfăşura în ţările vecine, Mali şi Niger.

 

Vaccinul va ajunge până la urmă la circa 450 de milioane de oameni din 25 de ţări de pe tot cuprinsul Africii, de-a lungul aşa-numitei "centuri a meningitei", care se întinde din Senegal în Etiopia, prevenindu-se 50 de mii de cazuri de îmbolnăviri anual şi aproximativ 5000 de decese.

"Impactul va fi enorm sub aspectul vieţilor salvate şi a invalidităţilor prevenite" a afirmat Jean-Marie Okwo-Bele, responsabil pentru această adevărată cruciadă anti-meningită, pe timpul unei conferinţe susţinute la Londra în această săptămână.

Costul pentru fiecare vaccinare este mai mic de 0,5 dolari (în comparaţie cu 120 de dolari pentru vaccinul obişnuit pentru meningită), dar va fi distribuit în mod gratuit în Africa, costurile fiind suportate de guverne şi prin donaţii.

 

 

Textul de mai sus reprezintă traducerea şi adaptarea acestui articol, realizată cu acordul New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.