Conform ziarului Gândul, "În aceste zile Guvernul urmează să ia o decizie importantă referitoare la autorizarea culturilor agricole modificate genetic (OMG)."Războaie" există chiar şi la nivel politic pe marginea subiectului, ministrul PDL al Agriculturii, Valeriu Tabără, fiind un susţinător al acestor soiuri, în timp ce reprezentanţii UDMR spun că vor interzicerea OMG-urilor, invocând insuficiente date despre impactul asupra mediului şi sănătăţii umane. Suprafeţele cu porumb modificat genetic din România sunt răspândite în mai multe judeţe, Ministerul Agriculturii acordând autorizaţii în acest an pentru 822 de hectare de porumb modificat, cultivate în scop comercial."

 

Citiţi tot articolul, publicat în ziarul Gândul, aici.

Iată alte câteva informaţii care ni s-au părut interesante în articolul din Gândul:

În România se cultivă în prezent un soi de porumb modificat genetic, denumit MON 810, modificarea fiind făcută cu scopul protejării recoltei împotriva unui dăunător. În acest an au fost autorizate de minister circa 822,6 de hectare cu porumb MON 810.

Majoritatea suprafeţelor cultivate cu porumb sunt în judeţul Arad, urmat de Călăraşi, Brăila şi Cluj. În 2007 erau cultivate cu porumb modificat genetic 289 hectare, în 2008 - 7.166 hectare, iar în 2009 ariile cultivate scăzând la 3.243 hectare, toate fiind cultivate de către circa 60 de fermieri. La nivel mondial, 25 de ţări cultivă OMG-uri, cele mai mari suprafeţe fiind în SUA.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.