Spune-ți opinia!

Etern tânărăTinereţe fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte! Suntem departe de acest obiectiv. Vestea bună este că cercetătorii americani de la University of Michigan au descoperit o metodă de a „întineri” nişte creaturi în laborator. Iată despre ce e vorba...

 Stimulând neuronii se poate încetini îmbătrânirea! Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de o echipă de cercetători condusă de Shawn Xu de la University of Michigan şi publicat recent în Cell Metabolism.

Ce anume au făcut cercetătorii? Cu ajutorul unui preparat obţinut din nuci de betel, binecunoscute în a avea efecte stimulante, au excitat celulele sistemului nervos al viermelui caenorhabditis elegans, demonstrând că un vierme care avea, iniţial, mari dificultăţi în a se mişca, în urma acestui tratament reuşea să se mişte fără probleme; ca şi cum ar fi întinerit!

 

caenorhabditis-elegans
Caenorhabditis elegans

 

Următorii paşi ar fi un studiu similar efectuat asupra vertebratelor. Stimularea farmacologică a sistemului nervos al animalelor bătrâne ar putea să le „întinerească” – să ajute la îmbunătăţirea capacităţii motorii a acestora.

Obiectivul final este găsirea unei metode aplicabile oamenilor în speranţa de a-i ajuta pe cei care, având vârste înaintate, au serioase dificultăţi în a se mişca. O metodă de „întinerire”!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro