Cristiano Ronaldo. Ghete NikeNimeni (sau aproape nimeni) nu se îndoieşte de faptul că pe terenul de fotbal Cristiano Ronaldo este un adevărat magician! Ba mai mult, se pare că portughezului i-au sărit în ajutor şi "iluzioniştii" de la Nike. Cum aşa? Aflaţi în cele ce urmează...

 

 

 

Lupta pe terenul de fotbal este însă grea, deoarece există şi alţi fotbalişti extrem de talentaţi, cum ar fi Messi, Xavi sau Kaka, dar se pare că magicianului Ronaldo i-au sărit în ajutor "iluzioniştii" de la Nike care au creat pentru el o încălţăminte specială. Aceasta se bazează pe iluzii optice ce ar trebui să-i deruteze pe adversari şi să-i păcălească, trimiţându-i în direcţia opusă celei în care Ronaldo s-ar mişca de fapt!


Nike CR Mercurial Vapor Superfly III, noile ghete "fermecate" concepute pentru Ronaldo au o caracteristică uluitoare: desenul de pe gheata dreaptă nu este simetric cu cel de pe cea stângă, ci... identic!

Aceasta este iluzia optică despre care se crede că ar trebui să-i deruteze pe adversari, mai ales pe cei care joacă în apărare şi care, urmărind picioarele/ghetele lui Ronaldo au greutăţi în anticiparea, dar mai ales în descifrarea mişcărilor acestuia, deoarece creierul este obişnuit cu un fel de simetrie – care în această situaţie lipseşte, sau mai bine zis este altfel decât se aşteaptă.


Ghetele Nike CR Mercurial Vapor Superfly III, un avantaj nedrept?

Până una-alta, se pare că lucrurile mai trebuie ‘ajustate’ fie de cei de la Nike, fie de Ronaldo însuşi, deoarece ultimul meci Real Madrid - Barcelona s-a încheiat cu înfrângerea (3-1) echipei în care joacă atacantul galacticilor.

Cert este că cei de la Nike au promis că nu renunţă la perfecţionarea iluziilor optice, aşa că rămâne de văzut ce va urma. Greu însă cu Messi, un jucător ce nu are nevoie de iluzii optice pentru a-şi depăşi adversarii, lucru dovedit şi în finala Mondialului pentru cluburi, unde Barcelona i-a zdrobit pe brazilienii de la FC Santos (4-0), Messi semnând două superbe goluri!

Dar epopeea introducerii iluziilor optice în sport pare să înceapă!


Pe când şi echipamentul care se curăţă singur?


Nu este o glumă, iar în contextul echipamentelor viitorului întrebarea are sens, mai ales că "modelul" deja există: blue-jeans-ii care se spală singuri. În fapt, este vorba despre orice articol vestimentar din bumbac 100% şi care, dacă este acoperit cu un strat de din dioxid de titaniu şi nanoparticule de nitrogen, argint şi iod, pus la lumina soarelui declanşează procesul de dizolvare a murdăriei şi petelor.

Măcar aşa să se poată vorbi de un sport "mai curat"...

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.