Să ne imaginăm următoarea situaţie: vă spălaţi pe dinţi, după care vă spălaţi faţa cu apă rece. Cum ştiţi după ce aţi terminat cele două activităţi pe care aţi făcut-o întâi? Poate părea simplu de răspuns, pentru că suntem obişnuiţi să ne putem aduce aminte uşor cronologia celor ce ni se întâmplă, dar, în fapt, întrebarea este una extrem de serioasă şi una dintre cele mai dificile pentru oamenii de ştiinţă.

 

 

 

O echipă de cercetători de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) condusă de profesorul Ann Graybiel afirmă, într-un articol publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences că a găsit răspunsul la această întrebare.

Simplu spus, lucrurile stau în felul următor: neuroni cu funcţii în stabilirea cronologiei se activează în mod automat într-o ordine prestabilită, în acest fel punând un fel de "ştampilă de timp" pentru fiecare eveniment memorat. Nu este încă lămurit cum sunt produse aceste "ştampile" ori cum se creează aceea impresie a curgerii "timpului personal" (uneori pare că trece mai repede, alteori mai încet).

 

 

Sursa: aici.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.