No Root Screenshot It - aplicatie AndroidNo Root Screenshot It este un utilitar pentru sistemul de operare Android care permite efectuarea şi editarea de capturi de ecran direct de pe telefonul mobil şi fără rooting prealabil. Funcţionează în paralel cu o aplicaţie companion care rulează pe PC/laptop.

 

 

 

Aşa cum sugerează și numele său, No Root Screenshot It (screenshot fără drepturi de root) este o aplicație pentru sistemul de operare Android (însoţită de un utilitar pentru computer) care permite unui utilizator de telefon inteligent pe care rulează sistemul de operare al Google să facă, să editeze și să partajeze capturi de ecran fără deblocarea prealabilă a sistemului de operare al telefonului, aşa-numita operaţie de rooting. Dacă nu se dorește deblocarea doar de dragul capturării mai facile a ecranului şi sunteţi dispuşi să mergeţi pe varianta folosirii în paralel a aplicaţiei pentru Android cu companionul pentru computer, No Root Screenshot It e cea mai bună soluție.

No Root Screenshot It există de ceva vreme, dar este una dintre metodele cele mai potrivite pe care le-am văzut de a face capturi de ecran pe telefoanele pe care este instalat Android disponibile pe piaţă. Odată ce aplicația a fost instalată, făcând pereche cu utilitarul furnizat de dezvoltator pentru PC-uri (Mac şi Windows sunt ambele suportate), iar conexiunea între cele două realizată cu succes, se pot face capturi de ecran cu telefonul mobil ori de câte ori se doreşte. Dacă la un moment dat telefonul este repornit, va trebui să se restabilească conexiunea cu aplicaţia care rulează pe PC,  ceea ce reprezintă un dezavantaj.

 

 

 


În afară de acest aspect, aplicația funcționează ca orice alt utilitar de captură de ecran pentru Android care necesită în prealabil rooting. Există opţiunea de a face capturi prin "scuturarea" aparatului, de a menţine aplicaţia încărcată în panoul de aplicaţii şi de a o deschide de acolo, de a seta un timp de întârziere până la efectuarea capturii de ecran pentru a se putea accesa în prealabil o altă aplicaţie ori meniu. În plus, No Root Screenshot It permite editarea capturilor de ecran: generarea de adnotări pe marginea capturilor, tăierea acestora etc. şi foloseşte meniul încorporat pentru partajarea datelor care permite trimiterea capturilor către pagini web, e-mail sau către alte aplicații.

No Root Screenshot It costă 4.99 dolari şi este disponibil în prezent şi  în cadrul Android App Market, piaţa online de utilitare pentru sistemul de operare pentru telefoane mobile Android. Este o aplicație ce s-a descurcat destul de bine la teste, dar aţi încercat-o? Ori preferaţi un alt utilitar de tip screenshot? Spuneţi-vă părerea mai jos, la comentarii...

 

 

 

Textul reprezintă traducerea articolului No Root Screenshot It Takes, Crops, and Shares Screen Captures on Any Stock Android Phone, publicat de lifehacker.com.
Traducerea:
Liana Toma

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.