• Medicamentele care promit că decongestionează căile respiratorii, pe bază de fenilefrină, precum theraflu, sunt ineficiente. De ce se comercializează? Ca în cazul multor pastile, pentru că se cumpără...

În România pare să suntem cuceriți de jocurile de noroc.
Dar și armata SUA pune la dispoziția militarilor săi dislocați în afara țării mai mult de 3.000 de jocuri de tip „slot machine”. Sigur, și nivelul dependenților este mare, în raport cu populația generală (dublu).
Și partea bună este că armata câștigă mai bine de 100 de milioane de dolari anual din acest „ajutor” oferit soldaților.

Doctorii iau decizii în funcție de... ce-i face fericiți pe pacienți.
O jumătate de milion de copii mor anual din cauza diareei. Dar doctorii nu prescriu o soluție ieftină, la îndemâna tuturor, un amestec de săruri, zahăr și apă, pentru că nu cred că asta îi va mulțumi pe pacienți.
Iar pacienții care nu sunt mulțumiți tind să nu mai revină la același doctor... (Nature).

Tradițional, apendicele era considerat un organ vestigial, lipsit de o funcție importantă. Totuși, studii recente au identificat posibile roluri ale apendicelui:
- rezervor de bacterii benefice: apendicele ar putea stoca bacterii benefice care pot repopula intestinul după o diaree severă sau o infecție.
- rol în sistemul imunitar: țesutul limfoid din apendice ar putea contribui la maturarea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.
- protecție împotriva bolilor inflamatorii intestinale: prezența apendicelui pare a fi asociată cu un risc mai mic de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn.

Insectele nu sunt atrase de lumină, așa cum pare, ci sunt doar confuze. Lumina artificială afectează „sistemul de navigație natural” al insectelor, care, în fapt, se bazează pe lumină pentru a ști în ce direcție este cerul, aliniind spatele către sursa de lumină. Dacă ar fi vorba de Lună sau stele, lucrurile ar funcționa așa cum au funcționat de-a lungul timpului, dar becurile stradale, ale caselor șamd sunt provocări serioase pentru insecte, care, multe, își găsesc în interacțiunea cu sursele de lumină sfârșitul.

Postul negru implică beneficii pentru sănătatea omului, dar modificări substanțiale la nivel molecular apar după 3 zile. Într-un studiu recent, pe 12 voluntari, după 7 zile de post negru (doar apă), aceștia au pierdut, în medie, 5,7 kg, iar circa 200 de proteine evaluate au arătat modificări importante, după 3 zile, care sunt asociate cu posibile efecte benefice în cazul unor boli.
Probabil că o program alimentar echilibrat este preferabil, dată fiind dificultatea și efectele secundare ale postului negru.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Proka · 1 months ago
    Știi de ce se cheamă medicină alternativă?

    Fiindcă nu funcționează, alminteri s-ar chema simplu "medicină".
  • This commment is unpublished.
    Nelu · 29 days ago
    Medicamentele or fi inutile pentru cei ce le înghit, dar sînt utile pentru cei ce la produc și vînd.