Ce emoții poate stârni vocea unei femei care vorbește calm despre... ceva? Nicio emoție, cel mai probabil, pentru noi. Dar pentru animale lucrurile stau altfel, se pare.

New Scientist a publicat pe canalul de YouTube un scurt clip în care arată, comparativ, cum se comportă diverse animale atunci când se aud voci de oameni ori lei care rag.

Animalele din clip sunt din Parcul național Kruger din Africa de Sud, unde se găsește una dintre cele mai mari populații de lei din lume.

Cercetătorii au descoperit că probabilitatea ca animalele să părăsească zona lacului în care s-a făcut filmarea este de două ori mai mare în situația în care sunt redate voci umane decât în situația în care sunt redate sunetele produse de lei.

Studiul a acumulat 15 mii de clipuri, în care au surprins 19 specii de carnivore și erbivore (printre care: girafe, leoparzi, hiene, zebre, rinoceri, elefanți etc.).

Partea interesantă este următoarea: animalele nu au învățat frica în timpul vieții lor. Acestea trăiesc practic într-o rezervație, nefiind așadar atacate de om. Ceea ce ne duce la concluzia că frica de om este parte din ceea ce sunt, transmisă genetic...

Animalele se tem de super-prădător, de om, mai mult decât de orice alt animal.

Singurul animal, din cele testate, care nu s-a speriat de vocea umană a fost leul.


Credit imagine depositphotos.com

 

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.