Există 8 simptome care sunt tipice pentru persoanele dependente (sau care au o “relaţie nesănătoasă cu mâncarea”, dacă preferaţi). Săptămâna trecută am realizat un sondaj în care am întrebat despre fiecare dintre ele. Am trimis un e-mail către 17.094 persoane şi au răspuns 875 dintre ele.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Frecvenţa optimă a meselor – cât de multe mese ar trebui să mâncăm pe zi? Există o mulţime de sfaturi contradictorii cu privire la frecvenţa “optimă” a meselor. Potrivit multor “guru” – micul dejun începe arderea grăsimilor şi 5-6 mese mici pe zi previn încetinirea metabolismului.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Diferite alimente ne afectează corpul în diferite moduri, iar zahărul este unic în ceea ce priveşte câştigul în greutate. Zahărul (zaharoza) şi siropul de porumb bogat în fructoză conţin două molecule: glucoză şi fructoză. Glucoza este absolut vitală pentru viaţă şi este parte integrală a metabolismului.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Oamenii tind să poftească să consume junk food. Personal cred că acesta este principalul motiv pentru care este greu să avem o dietă sănătoasă. Poftele apar din cauza nevoii creierului de “recompensă” – nu datorită nevoii organismului de mâncare. Dacă vă puteţi opri când consumaţi doar o cantitate mică, atunci este în regulă să vă răsfăţaţi când vă este poftă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
“Insulina transformă zahărul în grăsime. Insulina produce grăsime. Mai multă insulină, mai multă grăsime.” Dacă aţi fost interesat de nutriţie în ultimii ani, atunci probabil aţi auzit de dr. Robert Lustig. Este un medic endocrinolog pediatru şi un expert în obezitatea infantilă. A devenit cunoscut în 2009 datorită unui material postat pe YouTube numit “Zahărul: amarul adevăr”.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Junk food creează dependenţă. Nu există nicio îndoială în această privinţă; această dependenţă are legătură cu exact aceleaşi zone din creier ca şi consumul de droguri (1). Pentru mulţi oameni, dependenţa de alimente a devenit o problemă reală şi foarte serioasă (2). Biochimia creierului este dată peste cap, iar oamenii nu mai au control asupra gândurilor şi comportamentului lor.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Am aflat că omenirea întreagă este descendenta unei singure femei denumită Eva mitocondrială. Se consideră că această femeie ar fi ”mama” tuturor celor care se află azi în viaţă. O afirmaţie temerară din partea oamenilor de ştiinţă. Dar pe ce se bazează această afirmaţie? Mai întâi explicaţia simplă: atunci când spermatozoidul fertilizează ovulul are loc fenomenul de recombinare genetică a ADN-ului patern şi matern.
- Detalii
- Scris de: TodayIFoundOut
Deşi medicina modernă a făcut progrese formidabile în multe domenii, chiar şi în cel al „cartografierii” genomului uman, există încă aspecte ale sănătăţii omului pe care nu le înţelegem în întregime. Sindromului mâinii străine este unul dintre aceste mistere – cei care suferă de el au o mână, de obicei cea non-dominantă, care se comportă ca şi cum ar avea o minte proprie.
- Detalii
- Scris de: Melissa (TodayIFoundOut)
Câţi oameni cunoaşteţi care au pierdut în greutate doar trecând de la Cola la Cola dietetică? Probabil puţini. Acest lucru deoarece, dacă nu este însoţită şi de o schimbare a stilului de viaţă, alegerea Colei dietetice este absolut inutilă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Cafeaua este benefică pentru noi. Pentru mulţi oameni reprezintă de fapt singura sursă importantă de antioxidanţi din dietă, depăşind atât fructele, cât şi legumele, împreună (1, 2). În acest articol găsiţi câteva sfaturi prin care putem transforma cafeaua din sănătoasă... în super sănătoasă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
În secolul al XVI-lea duşmanii sculptorului Benvenuto Cellini au încercat să-l omoare punându-i otravă în mâncare. Au sfârşit în schimb prin a-l vindeca de sifilis. Vreţi să ştiţi ce anume i-au pus acestuia în mâncare? Aflaţi în cele ce urmează...
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Cafeaua este sănătoasă. Conţine antioxidanţi şi substanţe nutritive benefice care vă pot îmbunătăţi sănătatea. Studiile arată că băutorii de cafea prezintă un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi de anumite afecţiuni grave. În acest articol găsiţi 13 beneficii dovedite ale cafelei, care au fost confirmate în studiile efectuate pe oameni.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Există multe substanţe chimice artificiale despre care se crede că pot contribui la obezitate. Aceste substanţe chimice se numesc „obezogene” – compuşi chimici străini ce pot perturba funcţia normală a organismului producând acumularea de grăsime (1).
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Întrebaţi orice persoană de pe stradă dacă fructele sunt sănătoase. Pariez că 9 din 10 vor răspunde afirmativ. Aproape toată lumea „ştie” că fructele sunt alimente sănătoase, pe acelaşi loc cu legumele. Totuşi, în anumite cercuri mulţi oameni cred că fructele nu sunt sănătoase. Există unii care chiar merg către extrem şi afirmă că fructele sunt cu adevărat otrăvitoare.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars