Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
527 vizualizari

am citit un articol in care spune bautul cafelei poate diminua riscul aparitiei cancerului de piele, parkinson si diabetul de tip 2.

http://www.descopera.ro/dnews/9804566-o-bautura-banala-poate-preveni-cancerul-de-piele

Este un motiv sa ne apucam de baut cafea ?

Eu personal nu obisnuiesc sa beau cafea din obisnuinta ci doar daca simt nevoia.

Senior (6.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Droguri...
Nu consider ca afectiunile enumerate mai sus sunt naturale, deci nu vad motivul pentru care e nevoie de cafea pentru a evita ceva ce nu s-ar petrece oricum... consider ca exista si efecte secundare(ca la toate drogurile) care sunt mai presus de beneficiile presupuse.
Vezi cum scapi de stres si dependenta intr-un cerc inchis.

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Eu unul nu cred în astfel de studii, care se bazează pe observarea unor indivizi pe o anumită perioadă. Sunt prea multe variabile care nu sunt luate în calcul. De exemplu, un astfel de studiu se bazează pe o observaţie simplă: dacă grupul de control bea ori nu bea cafea şi dacă dezvoltă ori nu cancer.

Dar alimentaţia? Dar stilul de viaţă? Dar zona în care locuieşti? Dar moştenirea genetică? Dar întâmplarea? Sunt atât de mulţi factori care sunt complet ignoraţi, încât mi se pare complet nerelevant un astfel de studiu.
Senior (11.9k puncte)
0 0
totusi studiul pare destul de amplu avand in vedere ca au fost studiate peste 100.000 de persoane pe o perioada de 20 de ani. In mod normal au completat chestionare destul de ample despre modul de viata, si antecedente in familie.
0 0
"Dar întâmplarea?" cu siguranta acesta este factorul in jurul caruia toate orbiteaza... in rest buna observatia :)
3 plusuri 0 minusuri
Medicul de familie mi-a recomandat să renunţ la consumul de cafea (consumam 3-4 ceşti de espresso zilnic).

De cand am renunţat, nu mai am hiperaciditate gastrică.
Junior (904 puncte)
0 0
pai cred si eu ca exagerai. Am un coleg la servici care bea 1 l de cafea zilnic. fara pic de exagerare.
0 0
De ce crezi că exageram? Care este limita normalului şi cum s-a stabilit? Cumnatul meu bea 7-8 cani de cafea zilnic. ...şi am şi eu un coleg la servici care bea până la 12 ceşti de espresso zilnic...
Sunt de părere că consumul de cafea nu ar trebui rwcomandat. Fiecare să o bea pe propriul risc.
1 plus 0 minusuri
Quark a atins tangenţial esenţa răspunsului meu, amintind de alimentaţie şi de stil de viaţă, practici şi obiceiuri esenţiale pentru sănătatea corpului.

Cafeaua este un aliment ca ceaiul, laptele sau alte alimente lichide, deci trebuie discutat depsre el mai ales din acest punct de vedere. Am amintit în mod special de ceai, pentru că ceaiul are un element esenţial în comun cu cafeaua, cofeina. Cine bea cafeaua, în imensa majoritate a cazurilor o face pentru efectul benefic al cofeinei, un energizant natural. Diferenţe însă între ceai şi cafea exista foarte multe, începând cu gustul şi posibilităţile de a combina cu alte gusturi, continuând cu aspectul, dar mai ales (subliniez eu) cu gradul de procesare al celor două. Cafeaua este întotdeauna prajită, iar această procesare (întotdeauna suplimentară faţă de ceai) schimbă multe din caracteristicile naturale, duce inevitabil la formarea de toxine periculoase, cancerigene. Deci cafeaua în sine nu te omoară, dar sigur îţi face şi mult rău prin aportul de asemenea component toxice, efect care este practic nul în cazul ceaiurilor.

Eu am baut cafea mai mult de 20 de ani, cam 300-500 ml pe zi, dar după ce m-am informat temeinic, am decis să abandonez acest aliment (deşi îmi placea gustul foarte foarte mult) punând criteriul sănătaţii înaintea celui legat de gust (am să formulez o întrebare legat de acest aspect!) Dacă chiar am nevoie de o energizare cu cofeină, apelez la o halbă de ceai verde cu lamâie, fara zahăr sau îndulcitori.
Experimentat (3.1k puncte)
Credeţi că există o cultură a gustului, care ne manipulează defectuos?
0 0
si mie imi place ceaiul, il fac doar din cateva frunze de tei si in rest vreo 3-4 felii de lamaie la vreo 3-4 litri. Pus la frigider, are gust ca o limonada. Zaharul este foarte toxic si incerc sa-l evit mereu. Problema cu ceaiul este ca mie greu sa-l fac, sa-l pun la racit. Ar trebui sa fierb cate 3 l in fiecare zi.
0 0
Există şi soluţia oferită de ceaiuri solubile, însă e foarte important să te asiguri de calitatea bună a acestora. Acelea se prepară instant şi au proprietăţiele esenţiale nealterate, procesarea este minimală, iar efctul foarte bun.
...