Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.6k vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Expunerea la soare... nu degeaba ne bronzam :)
0 0
Prietene confunzi melatonina (hormon al epifizei ce se secreta in somn) cu melanina (pigmentul pielii)
0 0
Adevarat, greseala mea :) ma gandeam la altceva.
Atunci evita expunerea la soare si consumul de fluor.
0 0
Pai un remediu cel mai naturist e sa te pui la somn pe la orele 9-10 seara chiar daca te trezesti prea devreme dimineata. In somnul "natural" ca sa zic asa corpul uman produce cel mai eficient melatonina.
0 0
melatonina nu melanina

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Salut,este evident ca in timpul noptii, corpul uman adoarme in momentul in care melatonina creste si serotonina scade,este adevarat ca secretia de melatonina atinge cote maxime noaptea,insa eliberarea ei este influentata si de stilul de viata pe care-l avem.Conteaza foarte mult cota de stres,oboseala cumulata,alimentatia,si de ce nu administrarea de suplimente in conditia in care ni se recomanda de doctor,si aici dau ex -la  persoanele cu varste de peste 65 de ani.

 Un alt remediu important si eficient in  productia  de melatonina este alimentatia.Melatonina de origine vegetala in opinia mea este cea mai eficienta.O gasim in fructe si legumele proaspete cat si in cerealele uscate,dar si in lichide cum ar fi cacao.Are propietatea de a intarii sistemul imunitar,avand efect puternic de antioxidant chiar de doua ori mai puternic  decat vitaminele C si E,mai mult,este singurul antioxidant cu potential de patrundere in fiecare celula a corpului
Junior (1.4k puncte)
0 0
corectez melatonina mai sus,...asa mi-a venit sa tastez  ))
0 0
Şi de ce nu corectezi în textul iniţial? Ai Edit la dispoziţie, nu?
0 0
Ce importanta are din ce alimente este extrasa melatonina adrian ?
0 0
pentru o persoana ca mine are importanta george,pentru ca sunt certat cu somnul. Acele ore primare ale noptii cand practic procesul functioneaza la cote f bune nu le pot rezerva somnului si nici bine nu-mi fac somniferele si anxioliticele.Asa ca regurg foarte des la remedii naturiste.exemplu - cartofii fierti scade aciditatea gastrica si te ajuta sa dormi mai bine.-mierea care inhiba substantele din corp ce ne agita.- struguri (de preferat rosii) care contin concentratii foarte mari de melatonina.ceaiul (musetel) care este un bun sedativ,si multe altele.
0 0
Conteaza foarte mult alimentatia ...mai ales cina,pentru productia de melatonina. Iar daca chiar ai probleme cu somnul,putin ajutor alimentar nu ar strica...mai ales ca de mancat poate tat mananci.
...