Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
570 vizualizari

Precizare: Întrebarea se află la secţiunea psihologie şi asta înseamnă că aştept un răspuns din acestă perspectivă.

Desigur, accept şi comentarii de natură administrativă.

Junior (941 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Salut !

Poate ca Adminul o sa faca un sistem astfel incat cand apesi butonul negativ sa se deschida comentariul. Abia dupa inchiderea comentariului sa fie validat votul negativ. Alternativ, propun sa fie eliminate total voturile negative. Daca ai obiectii, poti comenta, raspunde, etc.

Voturile negative la probleme de opinie nu ma deranjeaza, dar la cele stiintifice da, imi ridica intrebari privind corectitudinea raspunsului, in fond suntem aici sa invatam - si unde este posibil, sa transmitem informatia si altora.

PS: o vreme am votat negativ intrebarile care mi s-au parut nedemne de Scientia, dar pana la urma m-am plicitist ...
0 0
In formatul actual se poate vota negativ fara obligativitatea justificarii pentru ca o permite regulamentul. Truth, la un raspuns intr-o problema stiintifica votul negativ nu exprima in mod necesar dezacordul pe fond. Poate la fel de bine sa vizeze stilul, claritatea, afirmatii discutabile in interiorul raspunsului care pot diminua calitatea acestuia desi el ramane corect in linii mari. Exemple pot da, dar nu vreau sa personalizez, ramane o chestiune de principiu. In mod cert, sistemul de premiere poate si trebuie sa fie imbunatatit, probabil ca voi face unele propuneri adminului pe aceasta tema. Dar, ca sa revin la intrebarea lui Marian, de ce justificari ar fi nevoie pentru un vot negativ la o o intrebare de tipul : De ce vaca mugeste si nu latra? Sau la un raspuns de tipul : Nu, asa ceva nu e posibil.
0 0
Nu vad de ce se face atata tamtam pe chestia cu voturile. De ce nu cere nimeni sa se justifice si voturile pozitive?

Singurul aspect neplacut pe care il vad aici este ca exista unele persoane care dau voturi pt ca le place/nu le place de cineva, fara a avea legatura cu intrebarea sau raspunsul, si atunci da, e o problema. Dar daca ar trebui fiecare sa-si justifice orice vot in parte, n-ar mai avea rost voturile, ci ar ramane doar optiunea de comentariu.

Voturile sunt pentru cei ce n-au ceva de spus in plus, sau n-au timp sa comenteze la fiece intrebare sau raspuns, dar vor sa contribuie cu ceva. Este posibil si ca atunci cand dai un vot pozitiv/negativ cineva deja sa fi exprimat ideea ta printr-un comentariu sau raspuns, si ar insemna redundanta sa spui si tu acelasi lucru.
0 0
Pot spune ca atata timp cat fiecare are dreptul la vot sa voteze. Toti oamenii sunt diferiti. Nu trebuie sa le placa la toti un raspuns anume. Avand in vedere ca majoritatea decide daca e bun sau rau, nu vad cu ce te afecteaza votul unei singure persoane.

Exemplu, nu cred ca ar trebui sa ma justific cu votul negativ la raspunsul domnului gheorghe mihai miron ! Este clar pt mine.
0 0
Pentru ca maturizarea fizica nu coincide neaparat cu cea psihica...

3 Raspunsuri

4 plusuri 3 minusuri
orice intrebare e bine venita din orice parte e venita

   dar se naste raspunsuri in mare majoritate    negative

  asa ceva nu se poate  sau nu stii despre ce e vb

 deci ni se induce in sub constient ca asa ce va nu e posibil  de aici renuntarea

la ceace vrei

sa faci

a intreba   inseamna a cere un sfat

 de la oricine e in masura sa dea un raspuns
Junior (575 puncte)
0 0
Iaca imi justific votul negativ de aci prin faptul ca n-am inteles nimic din raspunsul asta, si nu io-s de vina pt asta...
3 plusuri 4 minusuri

Salut.

Se voteaza negativ din cauza a cativa instigatori ai site-ului(Stiti voi mai bine la cine ma refer) si apoi dupa unul sau doua voturi negative se aplica efectul de turma si curge cu voturi negative.Ce sa faci?Asta e.Sa fiti sanatosi ca sa puteti sa votati cum credeti.pa

Junior (435 puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Am avut şi avem probleme cu unii utilizatori, foarte puţini, care votează pentru a acumula puncte, pentru a depuncta contracandidaţii la poziţii superioare în clasament ori pentru că au fost în conflict cu cineva la un moment dat. Am dialogat cu fiecare în parte şi în ultimul timp credem că am ajuns la o situaţie mai aproape de ce ar trebui să fie.

Am recomandat justificarea voturilor negative. Nu am impus-o şi nu o vom face, din motive arătate deja de unii dintre cei care au răspuns / comentat la această întrebare. În acelaşi timp, am interzis votul negativ pentru unii utilizatori care abuzau în mod clar de el.

QA nu va ajunge niciodată să mulţumeacă pe toţi cei care participă la discuţii. Pentru unii unele întrebări sunt prea uşoare, pentru alţii altele sunt prea prea dificile. Dar fiecare este liber să se angajeze în discuţii acolo unde crede că subiectul i se potriveşte.

Din punctul nostru de vedere, nivelul secţiunii este mulţumitor, graţie prezenţei constante a unor utilizatori bine informaţi şi suficient de amabili pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele cu ceilalţi.

Şi întrebările uşurele îşi au locul lor, pentru că e de închipuit că intră pe aici şi copii, care sunt mulţumiţi să citească răspunsuri la întrebări banale pentru adulţi cu background solid în domeniul ştiinţei. De asemenea, credem că şi opiniile făţiş neştiinţifice sunt benefice, în măsura în care sunt urmate de opinii pertinente, ştiinţifice. Dacă nimeni nu întreabă dacă radiestezia este validată ştiinţific, de pildă, nu va fi un prilej pentru a o combate cu argumente.
(25 puncte)
0 0
In mare sunt de acord cu aceasta pozitie, dar ma tem ca aceasta larga adresabilitate ar putea sa indeparteze useri competenti stiintific. Mizez pe interventia ta ca sa impiedici alunecarea sectiunii Q&A in derizoriu, cu intrebari de tipul "ce-ati mai cumparat" sau "cum stati cu dragostea".
0 0
Pe langa problema cu voturile negative ar mai fi un aspect: multe intrebari raman fara raspuns. Nu cred ca din cauza ca sunt grele. Eu as propune o stimulare prin intermediul punctajului pentru raspunsurile la intrebarile mai vechi de o luna, ssa zicem.
Legat de ce zice Truth mai sus, un filtru al intrebarilor ar fi binevenit. De obicei o intrebare incepe cu : Ce este?, De ce ...? Am vazut intrebari de genul: Ce paarere aveti....?
0 0
Bine ca avem "background" :)
Dragos: Fiecare are o parere, abia atunci cand prezinti parerea altora raspunsul devine stiintific...
...