Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
827 vizualizari
legata de un raspuns la: Unde se fabrica banii nostri?
Novice (111 puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Dle Miron Serban ,

In limitele realitatii economice si sociale condtia necesra dar nu si suficienta, ar fi intrarea omenirii pe Calea a treia de dezvoltare socio-eonomica a umanitatii descoperita de mine acum cca 35 ani  si numita si Calea lui Thomas Paine, dupa principalul precursor despre care am aflat mai tarziu adica dupa anul 1990.
0 0

Doresc sa adaug ceva ca sa pot fi gata sa raspund la orice intrebare: In Europa si azi in lume a inceput tot de la sfarsitul secolului trecut sa se militeze pentru UBI(Univesal Basic Income) pornindu-se de la o cohorta prestigioasa de inintasi printre care desigur era si Thomas Paine https://basicincome.org/ infiintandu-se o organizatie europeana penru promovarea UBI care azi este transformata intruna mondiala  BIEN:BasicIncomeEarth Network https://www.facebook.com/BasicIncomeEarthNetwork/?tn-str=k*F

Singura poblema este ca acesti militanti deosebiti cum sunt profesorii Philippe Van Parijs and Yannick Vanderborght cu cartea lor de mare succes : "Basic Income: A Radical Proposal for a Free Society and a Sane Economy" nu inteleg inca ca acet UBI este doar un corolar, desigur cel mai important, dar totusi un corolar al postulatelor Caii a treia preconizate de mine.

0 0

Vezi in context ce face Joe Biden azi in SUA in linkul https://www.g4media.ro/sua-primele-cecuri-in-valoare-de-cate-1400-de-dolari-ajung-in-acest-weekend-la-cetatenii-ale-caror-venituri-anuale-sunt-mai-mici-de-75-000-de-dolari-persoana.html#comment-1010139.

 Infine dl Joe Biden aplica intr-o anume maniera propunerea lui Andrew Yang, un fost posibil candidat din lista scurta a candidatilor evaluati in 2019 pentru  presedentia USA din partea Partidului Democrat . Voi cita fiindca merita aceasta stire  importanta pentru istoria omenirii :

"Americanii ar urma să primească în acest week-end primele cecuri şi viramente în valoare de 1.400 de dolari/persoană prevăzute în pachetul de stimulare de 1.900 miliarde de dolari ratificat joi de preşedintele Joe Biden, conform unui anunţ al administraţiei americane făcut vineri, relatează Agerpres, citând AFP.
Primele plăţi vor fi făcute prin virament,”unii destinatari vor începe să le primească începând cu acest week-end, iar alţii săptămâna viitoare”, au anunţat Departamentul Trezoreriei şi administraţia fiscală în comunicate de presă.
Numărul exact al beneficiarilor nu a fost specificat, dar suma totală ar putea ajunge la aproximativ 400 de miliarde de dolari.
Milioane de americani, ale căror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoană sau 150.000 de dolari/cuplu căsătorit, vor primi un cec în valoare de 1.400 de dolari, fie adult sau copil.

Fata de tot ce am aratat aici consider ca este o realizare socio-politica exceptionala. Este un pas experimental din ceea ce azi se numeste UBI (Universal Basic Income) si care in opinia mea este o consecinta a aplicarii constiente sau nu, a postulatelor propuse de mine pentru A treia Cale de Dezvoltare Socio-Economica a Umanitatii (Calea lui Thomas Paine)
Desigur ca daca nu se inteleg si nu se aplica postulatele propuse se ajunge in inflatie cum spune cel de deasupra. Este un gest economic constient si nu un act de pomana caritabila. Este vorba de fapt despre un drept economic subsumat dreptului la viata si libertate.
Valoarea ajutorului financiar va scădea treptat până la venituri de 80.000 de dolari/persoană şi 160.000 de dolari/cuplu.

Aceste criterii sunt mai restrictive faţă de planul prezentat iniţial de preşedintele Joe Biden. Numele preşedintelui nu va apărea pe cecuri, aşa cum s-a întâmplat în cazul predecesorului său, Donald Trump.
Pentru a face faţă crizei provocate de pandemia de COVID-19, în aprilie 2020 familiile americane au primit cecuri în valoare de 1.200 de dolari/adult şi 500 de dolari/copil, în temeiul Cares Act şi în valoare de 600 de dolari/persoană la început lunii ianuarie 2021 ca parte a celui de-al doilea plan de relansare.

Pachetul de stimulare al preşedintelui Biden, în valoare totală de 1.900 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv miercuri în Congres, în pofida opoziţiei republicanilor, şi semnat joi de preşedintele SUA.
Potrivit Casei Albe, acest plan vizează crearea a peste şapte milioane de noi locuri de muncă în acest an, asistenţă medicală mai accesibilă, sprijin pentru vaccinare, dar şi reducerea la jumătate a sărăciei în rândul copiilor "

Consider ca este un pas experimental foarte important  din ceea ce azi se numeste UBI (Universal Basic Income) si care in opinia mea este o consecinta a aplicarii constiente sau nu, a postulatelor propuse pentru A treia Cale de Dezvoltare Socio-Economica a Umanitatii (Calea lui Thomas Paine)
Desigur ca daca nu se inteleg si nu se aplica postulatele propuse se ajunge in inflatie cum spun unii preopinenti  care nu inteleg fundamentele stiintifice si nu de caritate care ar trebui sa guverneze UBI.  

Este un gest economic constient si nu un act de pomana caritabila. Este vorba de fapt daca se urmaresc postulatele, despre un drept economic subsumat dreptului la viata si libertate

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
TOTUL?? ce e aia?

Si indiferent ce inseamna, nu stiu cum iti inchipui tu ca functioneaza lumea asta, dar mereu vor fi situatii limitate, la care nu ai si nu vei avea acces niciodata.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Simt ironie in raspunsul tau.Ce vroiam sa zic este exact ce ai zis tu, situatiile limitate la care nu vom avea acces niciodata. Traiesti o singura viata, nu cred ca este corect  sa fii sclavul unui sistem facut doar pentru "unii". Sunt persoane care "produc" mult mai mult decat progeniturile unora care au TOTUL.  Recunosc ca nu stiu cum functioneaza lumea, dar, traim intr-un sistem care ne ingenuncheaza, si pentru a supravietui, cineva trebuie sa dea "faliment".
2 0
Miron Serban, oare ce varsta ai? Dupa intrebare si comentariu("nu stiu cum functioneaza lumea") probabil ca esti tanar si impetuos. E adevarat ca traim o singura viata si ca o traim intr-un sistem social nedrept, dar, retine: este cel mai bun sistem social-politic pe care oamenii l-au putut crea pana acum. Atat i-a(ne-a) dus capul si puterile, atat am facut. Faptul ca tie si altora din generatia tanara nu va convine acest sistem este un lucru pozitiv: este singura sansa de progres pe care o are omenirea. Aveti ocazia sa imaginati un sistem mai bun, mai drept, in cadrul caruia sa triumfe dreptatea, egalitatea in drepturi, justitia sociala, morala, libertatea adevarata a tuturor, astfel incat intr-un final sa va puteti bucura cu totii de o viata frumoasa si de toate binefacerile progresului social si economic. Dar pana atunci, aveti de luptat, de depus eforturi enorme, si poate nu tu, dar copiii sau nepotii tai vor avea ocazia sa traiasca astfel incat sa-si poata permite orice, sau aproape orice.
0 0
Cred ca avem nevoie de un cutit care sa ne ajunga pana la os, un cataclism, o interventie extraterestra, si poate asa ne vom aminti sa fim oameni. Avem nevoie de un rau comun pentru a ne apropria, din nou, ca specie. Chiar nu stiu cum functioneaza lumea si asta ma inspaimanta cel mai mult. De aia e bine sa intrebam, nu sa fim ignoranti.
0 plusuri 0 minusuri
Da. Absolut oricine ai fi, vor exista întotdeauna și lucruri pe care nu ți le vei putea permite.
Expert (12.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
singurul mod in care sa ne permitem aproape totul, ar fi in momentul in care tehnologia o sa poata scana creierele oamenilor si sa le puna pe suport electronic, intr-o lume virtuala se poate trai ca in avatar sau matrix unde se construiesc lumi cu  infinit mai putin efort decat in lumea reala.

 

In rest lumea reala nu va avea un viitor prea bun, pe termen mediu, o planeta supra populata, explozia demografica a indivizilor din lumea a treia pune in pericol drumul spre progres. Poate dezvoltarea unor centre de putere civilizate, din asia sa tina steagul civilizatiei sus.

 

Imagineaza-ti lumea de azi, cat de agitata ar fi daca am trece printr-o criza alimentara grava, dar in 2100 o populatie dubla in orientul mijlociu si de 4X mai mare in africa, cu petrolul si gazele naturale de mult terminate. Egiptul deja este cel mai mare importator de grau din lume, 70 milioane intr-un desert care depind de un fluviu.
Experimentat (3.3k puncte)
1 0
O catastrofa malthusiana ? Sa nu uitam de lacomia omului.
...